Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan kerüld el a csomagfeladás leggyakoribb hibáit?

| 2022. 08. 10. | 16:24:00
XXX
Hogyan kerüld el a csomagfeladás leggyakoribb hibáit?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Te is gyakran rendelsz interneten keresztül és fogadsz csomagokat? Esetleg te magad is sűrűn adsz fel küldeményt? Akkor bizonyára tudod, hogy reális elvárás a csomagok sértetlen célba érése. Azonban azt kevesen tudják, hogy sok esetben nem is a futárcég hibája, hanem a csomagolást végző személyé az, hogyha nem megfelelően érkezik meg a küldemény. Egy kis plusz figyelemmel és felkészültséggel azonban könnyen kikerülheted a leggyakoribb csomagfeladási hibákat.

Ügyelj mindig a gondos csomagolásra

Belföldi csomagküldés esetén is, amikor egy terméket becsomagolsz, ne csak azt vedd figyelembe, hogy a te szállítmányod épségben érkezzen meg, hanem hogy másokéban se tegyen kárt. Ha bizonyos részeket nem látsz el megfelelő burkolással, akkor a kiálló részek miatt felsérthetik mások küldeményeit is.

Éppen ezért a futárszolgálatoknál számtalan előírás vonatkozik arra, hogy milyen méretű és milyen csomagolással ellátott pakkokat vesznek fel. Ezekről tájékozódhatsz a Csomagnet.hu oldalon is. Minden alkalommal bizonyosodj meg arról, hogy megfelelően lezártad-e a csomagod, így biztosan nem fog kiesni belőle semmi. És arról is győződj meg, hogy kellőképpen tartós anyagot használsz-e a külső csomagolóanyag lezárására.

Mindenképp válassz egy megbízható csomagolóanyagot

Attól függően, hogy mit szeretnénk célba juttatni, minden esetben válasszuk ki a lehető legmegfelelőbb csomagolást. Ez lehet egy buborékos boríték, hogyha valami törékenyről van szó, vagy akár egy megfelelő erősségű kartondoboz is. A lényeg, hogy kellő vastagságú legyen a fala ahhoz, hogy a küldeményed biztonságosan célba érhessen.

Nem mindegy az sem, hogy milyen súlyú csomagról van szó, hiszen hogyha meghaladja az 5 kg-ot, akkor érdemes egy vastagabb kartondobozt választani, ami megbízható és épségben célba érhet vele. Amennyiben valami miatt hosszú szállítási idővel kell számolni, például más országba küldesz csomagot, akkor a kisebb tömegű küldeményeknél is érdemes egy masszívabb csomagolóanyagot választanod. Így biztos lehetsz abban, hogy megóvod a belső tartalmat.

Ne becsüld alá sem a belső, sem a külső csomagolás fontosságát

Nem elegendő csak arra figyelmet fordítani, hogy milyen lesz a küldemény külső felülete. Ezen a megfelelő külső csomagoláson kívül foglalkozni kell a belső csomagolással is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy alkalmas térkitöltő anyaggal kell ellátnod a doboz belsejét ahhoz, hogy ne sérüljön a csomag tartalma. Hiszen a csomagszállítás során elkerülhetetlen, hogy a benne lévő termék mozogjon, viszont csökkentheted a hibalehetőséget és a sérülés veszélyét azzal, hogyha megfelelően kitöltöd az üres helyeket.

Sok esetben az kevés, ha például újságpapírral próbálod meg ezt a helyzetet megoldani, hiszen ez nem elég rugalmas ahhoz, hogy védelmet nyújtson. Nyomás hatására egyszerűen összelapul és nem biztosítja azt a fajta tartósságot és rugalmasságot, amire szükséged lehet. Törékeny tárgyaknál előszeretettel alkalmazzák a hungarocellből készült kitöltő anyagokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!