Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt gyors tipp az olcsó repüléshez

| 2022. 07. 26. | 15:50:00
XXX
Öt gyors tipp az olcsó repüléshez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Repülni jó, repülni élvezet, és ami még ennél is jobb hír, hogy repülni olcsó mulatság! Ez nem tévedés, nem csalás és nem ámítás! Elég pár aprócska dologra odafigyelni és ez az álom valóra is válhat a legnagyobb élményeket magával hozva! Mert azért az vitathatatlan tény, hogy átrepülni a fél világot olyan tájakra, amik ismeretlenek felejthetetlen kaland! Ami jár, szóval egyáltalán nem luxus és főleg nem megközelíthetetlen oázis csupán!

Az időben tervezés jó ötlet?

A spontaneitás az élet fűszere, ez kétségtelen. De azért vannak élethelyzetek, amikor a tervezés is határozottan megtérülő stratégia. Mert lehet vele spórolni, nem keveset! Például a https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/dxb/dubai oldalon minden körülmény adott a legmegfelelőbb ajánlat megtalálásához! Ha a tervezés szakasza időben elkezdődik, az azt jelenti a gyakorlatban, hogy a jegyvásárlás is előre lezavarható. Nem újdonság, hogy minél hosszabb idő van még az indulásig, annál kedvezőbbek a jegyárak. Tehát ebből a megfontolásból is jó ötlet kicsit előre letisztázni a részleteket.

Dubai amúgy is különleges helyszín, mert nem a nyári periódus sok esetben a legalkalmasabb az indulásra. Hogy miért? Azon egyszerű okból, hogy ami nálunk nyáron maximum 37 Celsius-fok, az Dubaiban minimum ötven és akkor még a magas páratartalmat hozzá sem számoltuk a körülményekhez. Szóval maradjunk abban, hogy égető élmény ekkortájt meglátogatni ezt, az egzotikus világot. Nyilván nem lehetetlen, s sokan télen ezekre az időpontokra foglaltak elő, ez is elképzelhető. Van, akit például semmilyen szinten sem tart vissza a kánikula. De ha történetesen realizálható cél a nézelődés, a táj megismerése konkrét tapasztaláson keresztül, akkor érdemes az ottani telet megcélozni, ami persze nekünk továbbra is nyári hőfokot jelent. Ugyanakkor mégis sokkal elviselhetőbb az egész, ráadásul a természet kicsattanó üdesége, zöldellő szépsége is gyönyörködésre tarthat számot. Mert félreértések ne essenek, bár sivatagról beszélünk, de a lehetetlent nem ismerő Dubai számára ez nem több részletkérdésnél.

A fapados a legjobb választás?

Az igazság az, hogy a repülési körülmények akkor ideálisak, ha alkalmazkodnak a távolság viszonylag időigényes leküzdéséhez. Vagyis persze simán lehet minimalista elvárásokkal nekimenni a döntésnek, de ekkor a kényelmetlenségek borítékolhatóak. Az pedig egy abszolút jogos felvetés, hogy mekkora az a diszkomfort érzet, ami még kibírható? Órákon át? A hőségben? Szóval azért vélhetően nem a kényelmet támogató opciók azok, amiken érdemes spórolni és amiket célszerű leredukálni.

Ettől függetlenül mindig akadnak határozottan figyelemfelkeltő ajánlatok, amik amellett, hogy a maradéktalan komfortot támogatják, még a pénztárcákat sem terhelik meg túlzott mértékben. Az eSky.hu honlapján hasonlókat is találhatunk.

Mi a helyzet a csomagokkal?

A repülés díjába sokan hajlamosak nem beleszámolni a csomagszállítás árát. Pedig jelenleg ott tartunk, hogy ez a díjtétel sokszor fajsúlyosabb, mint a repülőjegy ára. Tehát ezzel a kérdéssel mindenképpen megéri behatóbban foglalkozni.

Bármennyire is kevésnek tűnik az a határérték, ami az adott légitársaság portáján meghatározott a csomagokkal kapcsolatban, nem jó ötlet túllépni a számokat. Hogy miért? Azért, mert ha valami, hát akkor ez a döntés súlyos kiadásokat von maga után. Nem vitás, hogy olykor lehetetlennek tűnik egy nagyobb méretű kofferbe meg egy kicsike kézipoggyászba belezsúfolni mindent, de ildomos megpróbálni, mert ezzel a pici rugalmassággal és alkalmazkodással jelentős mennyiségű pénz takarítható meg, ami aztán kint teljesen más célból örömmel elkölthető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.