Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy igazán okos és tanulékony társ: a németjuhász 

| 2022. 07. 12. | 11:47:00
XXX
Egy igazán okos és tanulékony társ: a németjuhász 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A német juhászkutya rendkívül intelligens, és hűséges, ezért különösen jó választás családok számára a Grandopet.hu németjuhász fajtaleírása szerint is. Emellett kiváló a munkabírása, remekül kiképezhető rendőrkutyának, mentő -és keresőkutyának egyaránt. Kisgyerekekkel és más házi kedvencekkel is jól kijön. 

Barátságos kedvenc, tökéletes segítőkutya 

Most megtudhatod, hogy miért érdemes ezt a kutyafajtát választani. 

A németjuhász hűséges és odaadó társ a mindennapokban, könnyen tanítható, alkalmas segítőkutyaként, rendőrkutyaként és mentőkutyaként is. Mindez tanulékonyságából és kiemelkedő munkabírásából fakad. 

Szabálykövető jelleme révén hosszú ideje közkedvelt szolgálati kutyának számít. Nem csupán esze, hanem kitartása és terhelhetősége is lenyűgöző. A németjuhász imádja a kihívást, tulajdonképpen bármilyen feladatra alkalmas, ügyesen megállja a helyét. 

Egyesek tartanak erélyes, tekintélyt parancsoló, szigorú külsejétől, ám ennek ellenére nagyon emberbarát természetű. Lojális gazdájához, ugyanakkor idegenekkel szemben tartózkodó. 

Fontos számára a figyelem, a gondoskodás és a nevelés, ennek hiányában idegessé, feszültté, és extrán éberré válhat. Igényli a közös elfoglaltságokat, fizikai és mentális kihívásokat egyaránt. 

Fegyelmezett házőrző, hűségesen védelmezi családját, valamint elfogadó más állatokkal, emberekkel, amennyiben biztosított számára a szükséges gondoskodás és figyelem. 

A németjuhász külső sajátosságai 

Középtermetű kutya, arányos testalkattal. Erős, atlétikus, mely révén kiváló fizikai állóképességgel rendelkezik, kitartása pedig csodálni való. 

Jellegzetessége a kúp alakú, felálló füle, mely által mindig ébernek mutatkozik. Közepes hosszúságú, kétrétegű a szőrzete. Jellemzően a következő színvariációk elfogadottak: fekete, ordas (szürke-fekete), bicolor (fekete-barna) és rajzos fekete hátú. 

Bundája nem igényel különleges gondozást, egyszerűen kordában tartható rendszeres átkefélése által. A karmokat időszakosan vágni kell. Hosszabb szőrük révén a toklász veszélyeire is érdemes figyelmet fordítani.

Kinek jó választás a német juhászkutya? 

A németjuhász elég nagy mozgásigénnyel rendelkezik, ezért főként kertes házzal rendelkező gazdik számára javasolt a tartása. A napi testmozgásról gondoskodni kell, különben viselkedésbeli problémák léphetnek fel, mint például gyakori ugatás, ásás. 

A rendszeres mozgás mellett a tanulási igényeit is szem előtt kell tartani. Okos és tanulékony, igényli az ügyességi feladatokat, játékokat, melyekkel lefoglalhatja magát. Megfelelő tartási körülmények és sok közös időtöltés mellett remek kedvenc, kiváló családi kutya, hiszen nagyon jól érzi magát gyerekekkel is.

Kedves természetű, és ha igény van rá, a legjobb házőrzővé válik. Képes kiemelkedő munkaerőt biztosítani és barátságos játszópajtásként bolondozni. Nagyszerű képességei révén bármely területen irigylésre méltón teljesít.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.