Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mutatjuk, hogyan mérd le a gyűrűméretedet!

| 2022. 06. 14. | 13:57:00
XXX
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ékszerésznél tökéletes precizitással meg tudják állapítani, milyen méretű gyűrűre van szükséged. Az ujjad méretének a lemérése azonban nem is olyan nehéz feladat, mint ahogy azt elsőre gondolnád! Mutatjuk, hogyan csináld, hogy ne tévessz méretet!

Milyen a jó gyűrűméret?

Röviden összefoglalva, akkor jó egy gyűrű nagysága, ha az ékszer enyhén tapad a bőrödhöz, nem szoros, de nem is csúszik le. Amikor leveszed, akkor pedig csak egy kisebb ellenállást tapasztalsz, nem kell vele megizzadni, hogy eltávolítsd az ujjadról. Ha szélesebb a gyűrű, akkor nagyobb méretűnek kell lennie, mintha keskenyebb lenne. Az Ékszerpalota szakértői szerint a nők többsége 50 és 57 mm közötti méretet hord, de lehetnek kisebb-nagyobb eltérések.

Sokunkkal előfordult már, hogy nem megfelelő méretű gyűrűt vásároltunk, és aztán ezért cserélni kellett, vagy be kellett szűkíttetni vagy tágítani az ékszert. Van egy módszer, amivel ezt meg lehet előzni, és csak pár eszközre van hozzá szükséged. A belső kerület mérését alkalmazhatod az ujjadon is vagy egy olyan gyűrűn, aminek tökéletes a mérete. Ha nem tudod a méretedet, mutatjuk, hogyan állapítsd meg!

Mit szerezz be?

egy szalagot, ami olyan széles legyen, mint a leendő gyűrűd

  • egy ceruzát
  • egy mérőszalagot
  • Így végezd el a mérést!

Elsőként fontos, hogy a szalag szélessége megegyezzen a leendő gyűrűd szélességével. Ha megvan, tekerd a szalagot arra a részre, ahol a legszélesebb az ujjad. Ne legyen sem szoros, sem laza, pont, ahogy szeretnéd, hogy a gyűrű illeszkedjen.

Ahol keresztezi egymást a két szalag, ott húzz egy függőleges vonalat, majd mérd meg a jelek közötti távolságot.

Kész is vagy!

Mire figyelj a mérésnél?

Azt fontos figyelembe venni, hogy az ujjunk mérete változik, akár napszakonként is. Ez függ attól, hogy reggel vagy nappal van, meleg vagy hideg, függ a bőr állapotától és attól is, hogy mennyi vizet iszunk. Ha többször is elvégzed a mérést, láthatod, melyik az a paraméter, amit a legelőnyösebb alkalmazni a választásnál.

Gyűrűméret táblázatból is tájékozódhatsz, ha már egyszer készítettek számodra gyűrűt. Kérd el a méretedet, és legközelebb ezzel együtt érkezz az ékszervásárlásra. 

Ne csak a méret passzoljon!

Egy gyűrű kiválasztásánál az is fontos, hogy az passzoljon a személyiségedhez. Ezért azt ajánljuk, hogy olyan gyűrűt válassz, amit önazonosnak érzel. Különben csak otthon nézegeted majd, ami valljuk be, nem a legjobb befektetés. Ha például a munkád miatt sokat gépelsz, szinte egész nap szem előtt lesz a kezed rajta a gyűrűvel. Így válassz olyat, amire örömmel nézel majd rá bármikor.

Ha passzol a méret és a stílus is, a gyűrű egy örök darabja lesz az életednek. A finom, nőies formavilágtól egészen az extrém stílusokig terjed a választék, így mindenki megtalálja a számára megfelelő gyűrűt, amivel rengeteg bókot zsebelhet majd be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két óra alatt kétszer bukott le a részeg férfi Debrecenben
Két óra alatt kétszer bukott le a részeg férfi Debrecenben
Tetemes mennyiségű alkohol volt a szervezetében.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.