Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mikor lehet hajat mosni szürkehályog-műtét után?

| 2022. 05. 07. | 14:12:00
Kezelés utáni teendők.
Mikor lehet hajat mosni szürkehályog-műtét után?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szürkehályog egy gyakori, általában az időseket érintő szembetegség, amelynek kezelésére egy megoldás van: a szürkehályog műtét. Az operáció ma már rutinbeavatkozásnak számít, rövid időt vesz igénybe és abszolút fájdalommentes, a szürkehályog műtét kapcsán azonban van néhány dolog, amelyre figyelni kell. Az alábbiakban utánajárunk, melyek ezek és arra a mindenkit foglalkoztató kérdésre is megkaphatod a választ, hogy mikor moshatsz végre hajat a műtétet követően!

Néhány szó a szürkehályog-műtét kapcsán

A szürkehályog megjelenése gyanítható, ha kettőslátás, homályos látás, szemkáprázás nehezíti meg a napjaidat vagy éppen arra leszel figyelmes, hogy az esti szürkületben rosszul látsz. A rossz hír, hogy a probléma konzervatív módszerekkel és alternatív terápiával nem orvosolható. A jó hír azonban, hogy a szürkehályog műtét végleges megoldást képes nyújtani a betegség kezelésére.

A szürkehályog-műtét elvégzésére egy konzultációt követően kerül sor. Ekkor történik meg a beültetendő műlencse kiválasztása is. Az operáció előtt egy rutin belgyógyászati ellenőrzés és laborvizsgálat is történik az általános egészségi állapot felmérése érdekében. A szürkehályog műtét helyi érzéstelenítéssel történik, amelyet szemcseppekkel végeznek és csupán néhány percig tart. Néhány órás megfigyelést követően otthonába is távozhat a beteg.

Erre kell figyelni szürkehályog-műtét után

A szürkehályog-műtét utáni időkben gyakori a szem könnyezése, illetve az enyhe diszkomfortérzés és a fényérzékenység is. Ezek a kellemetlenségek azonban 1-2 nap elteltével megszűnnek.

A műtét után tartózkodni szükséges a súlyos tárgyak emelgetésétől és a gyakori hajolgatástól. A szürkehályog-műtét után még nem szabad hajat mosni: figyelj arra, hogy víz legalább egy hétig, szappan és sampon pedig inkább 2-3 hétig ne érje a szemedet!

A szauna és a szolárium használatát is érdemes mellőzni, a kimerítő sportolást pedig a műtét utáni hónapokra kell hagyni. Mindennapos tevékenységeidet azonban nyugodtan végezheted szürkehályog műtét után is. A várt eredmények fokozatosan alakulnak ki és mintegy 4 hét elteltével lesznek tökéletesek, de már a műtét másnapján is élesebben és színgazdagabban fogsz látni.

Ellenőrzésre a szürkehályog-műtét utáni 1-2 napon belül, valamint két hónap elteltével kerül majd sor. Ekkorra már egészen biztosan meg lehet győződni az operáció hatásosságáról. Amennyiben szükséges (például egyfókuszú lencse esetén), a szemüveg felírására is ezen a kontrollvizsgálaton kerül sor.

A szürkehályog-műtét gyakran alkalmazott és abszolút veszélytelen eljárás, amely végleges megoldást jelent a szürkehályog betegséggel küzdők kezelésében. Ha a betegség tüneteit észleled magadon vagy régóta megnehezítik napjaidat a betegség jellemzői, érdemes elgondolkodni az operáción való részvételről. Egy valami biztos: hosszú távon minden szempontból jobban jársz a szürkehályog műtéttel, hiszen egy életre képes megajándékozni a tökéletes látás élményével!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.