Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kerti bútorok és házak jelentősége

| 2022. 05. 16. | 10:55:00
Itt a jó idő menjünk ki a szabadba!
A kerti bútorok és házak jelentősége
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legsokoldalúbb kerti bútorokkal megteremthetjük az egyedülálló és harmonikus „szigetet” otthonunk kertjében, legyen szó kültéri kanapéról, a függőágyakról, vagy padokról, és ezeket a bútorkiegészítőket a kerti házakban tárolhatjuk, hogy a hideg időben sem veszítsenek tartósságukból.

Fókuszban a kényelem

A kerti grillek sokoldalú asztalszettjei mellett a többféle módon alkalmazható kerti bútorok, mint például a kültéri székek praktikusak a társasági élmény fokozása érdekében.

A kényelem és a tartósság kulcsfontosságúak 2022-ben, de sok fogyasztó számára ugyanolyan fontos szempont, hogy a kerti bútorok hogyan készülnek. Az etikus szellemiség megmarad, és ha környezetbarát kerti bútorokat szeretne vásárolni, keresse a fenntartható forrásból származó fából és újrahasznosított anyagokból, például polifából (újrahasznosított műanyagból) készült kerti szetteket.

Kint lehet-e hagyni a kerti bútorokat?

A kerti bútorok lényege az, hogy ideális esetben a szabadban hagyhatja a melegebb, napsütéses hónapokban. Természetesen az, hogy ez lehetséges-e vagy sem, függ a bútor anyagától és minőségétől, valamint attól, hogy mennyire tartós. Egyes kerti bútorokat inkább esztétikai célokra tervezték, és a legalkalmasabbak a benti tárolásra, majd a következő kerti partira kirakhatjuk őket, azonban elmondhatjuk, hogy számos kerti bútor több mint alkalmas arra, hogy a szabadban hagyjuk. Az online rendelés, illetve vásárlás előtt célszerű figyelmesen elolvasni a termékinformációkat és ellenőrizni, hogy az időjárásálló, illetve rozsdaálló, és tanácsos megvizsgálni a kerti bútorok súlyát, hogy szeles és szélsőséges időjárás következtében se mozduljanak el onnan, ahová elhelyeztük őket.

A rattan kerti bútorok tartósak?

A szakemberek és lakberendezők azt mondják, hogy óvakodjunk az olcsóbb kerti bútoroktól, ahol a szintetikus rattan-szálak a lényegesek: ha a szögek rozsdásodnak, gyenge pontokká válhatnak.

Stuart Isbister, a The Worm That Turned kültéri bútorokkal foglalkozó szakértők társalapítója szerint van egy másik módszer is a rattan bútorok értékelésére: „nézzük meg a szálak alakját.”

„Egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a rattan vásárlásakor, a párnák”, mondja Stuart. A párnák ugyan növelhetik a bútorzat költségeit viszont kulcsfontosságúak a kényelem szempontjából, másrészt gyorsan bevihetjük a kerti házak valamelyikébe, ha már nincs szükség rájuk. Minden egyéni nézőpont kérdése, azonban az tényleg fontos, hogy a kerti bútorzat vagy kiegészítő mennyire ellenálló anyagból készül.

Egy teljes a teraszra kihelyezhető bútor nem csak kényelmi szempontból előnyös, de lakásunkat is tágasabbnak érezhetjük a terasz vagy kert funkcionális berendezésével, illetve a jó kiegészítők megvásárlásával.

A nélkülözhetetlen kerti házak

A házunk kertjében jó, ha van egy az időjárásálló kerti házak közül, hiszen itt tárolhatjuk például a kerti bútorokat.

A Keter Darwin Fa hatású műanyag házat alig 160 ezer forintért megvásárolhatjuk a kerti házak hatalmas választékából. A Darwin mindent magában foglal, amivel egy kerti háznak rendelkeznie kell. Az anyaga első pillantásra valódi, természetes fára emlékeztet. Jól kidolgozott, kompozit Evotech anyaga miatt a Darwin házat nem kell karbantartani – nem rozsdásodik, nem korhad. Továbbá, a speciális horonyillesztéses technika jóvoltából az összeszerelés egyszerű – nincsen hozzá szükség speciális szerszámokra.

Ha szeretünk törődni testünkkel akkor érdemes kialakítani a kerti házakban egy otthoni edzőtermet, amely segíthet enyhíteni a stresszt, és egyensúlyt teremthet az életünkben. Ha pedig a nyugalom szigetére vágyunk, abban az esetben a kerti házakban elvonulhatunk és saját magunk lehetünk néhány óráig, például festőműhelyként is funkcionálhat az adott helyiség.

Hosszabb távon még sokféle dolgot (pl.: kerti grillt, illetve kerti bútorokat) elhelyezhetünk a kerti házak közkedvelt típusaiban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés