Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tavaszi nagytakarítás a megfelelő takarítóeszközökkel

| 2022. 04. 12. | 16:28:00
XXX
Tavaszi nagytakarítás a megfelelő takarítóeszközökkel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden évben eljön a tavaszi nagytakarítás ideje, melybe nem mindegy, hogy milyen takarítóeszközökkel vágunk bele.

Természetesen év közben sem mindegy, hogy mit használunk! De amikor évente egyszer rászánjuk magunkat és az időnket arra, hogy egy igazán alapos nagytakarítást végezzünk, akkor ez hatványozottan érvényes. De nemcsak ezek számítanak, hanem természetesen az is, hogy hogyan végezzük az egész folyamatot. Nézzük is, hogy mire gondolunk.

A rendszer az alapja mindennek

Mint sok mást is, úgy ezt is érdemes rendszeressé tenni. Persze már az is egyfajta rendszeresség, ha minden tavasszal elvégezzük a nagytakarítást, de nem épp erre gondolunk. Sokkal inkább a kisebb időközönként végzendő kisebb takarításokra.

Ilyen lehet az is, hogy minden este elpakolunk alvás előtt a gyerekekkel. Vagy hogy minden héten egy adott napon rászánjuk magunkat egy komolyabb takarításra. De a napi porszívózás és felmosás is ilyen.

A lényeg, hogy legyen egy rendszerünk, melyet következetesen betartunk. Persze nem kell megszakadnunk, de ha jól lőjük be már az elején, akkor nem lesz majd nehéz később sem betartani. És ne akadjunk ki és rúgjunk fel mindent akkor, ha néha csúszik valami egy-egy napot. Bármi közbejöhet, nincs ezzel gond!

Fontosak a megfelelő takarítóeszközök és tisztítószerek

Nem mindegy, hogy mivel végezzük az egész folyamatot. Például amikor vesszük le a függönyöket, akkor az anyaguknak és színüknek megfelelő mosószert és öblítőt kell alkalmazni.

A sarkok és a bútorok mögötti részek eléréséhez kiváló választás a jól bevált teleszkópos portalanító kefe. A mikroszálas kendő és a bútorápoló tökéletes páros a fabútoraink számára. Az ablakokhoz speciális üvegtisztító szert és szöszmentes papírtörlőt kell beszerezni. De akár ablaklehúzót is használhatunk. 

A padló tisztítására jó választás egy száraz-nedves porszívó, mely után jöhet a felmosás. Itt választhatunk a hagyományos típusok közül, de forgófejes vagy permetező felmosóeszköz mellett is dönthetünk. Számos kiválóan használható takarítóeszközt találunk az Alpha-Dent-Higiénia Kft.-nél, mindenképp érdemes megnézni és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbeket.

A jó takarítóeszközzel kényelmesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá is tehetjük a takarítást. Karcmentes és vízkímélő megoldásokat is találni, így garantáltan nem teszünk kárt semmilyen érzékeny felületben, és még a vízzel is spórolunk.

Nagytakarítás a gyakorlatban

Ha megvannak a megfelelő eszközök és tisztítószerek, akkor jöhet maga a takarítás! A gyakorlatban érdemes fentről lefelé haladni. Ezért kezdjük a plafonnal, sarkokkal, falakkal, a függönyökkel. Majd jöhetnek a bútorok és az ablakok, majd haladhatunk lefelé, egészen a padlóig.

Érdemes ugyanígy haladni minden helyiségben. Annyi különbséggel, hogy egyes részek (pl. konyha, fürdő) speciális tisztítószereket igényelnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.