Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért jó a gipszkartonfal, és mi mindenre van szükség hozzá?

| 2022. 04. 12. | 16:26:00
XXX
Miért jó a gipszkartonfal, és mi mindenre van szükség hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gipszkartonnak sok előnyös tulajdonsága van, amiért szerethetjük, mégis sokak számára egy ellentmondásos anyagnak számít, kiváltképp akkor, ha ebből az anyagból készített falról van szó. Pedig ennek egyáltalán nem kell így lennie!

Vetekedhet a téglafallal?

Noha nyilván sehogy sem varázsolhatunk belőle téglafalat, a megfelelő anyagok és kiegészítők felhasználásával tökéletesen stabil válaszfalat készíthetünk belőle, amelynél az áthallás is jelentősen csökkenthető. Ez úgy kivitelezhető, hogy némi szigetelőanyagot is hozzáillesztünk azok közül, amelyek erre alkalmasak.

Miért, mikor előnyös választás a gipszkartonfal?

Gyakran alkalmazzák tetőterek beépítésénél, de leválaszthatóak vele például újabb szobák is egy nagyobb térből, illetve könnyedén két külön gyerekszobát varázsolhatunk a testvéreknek, amikor elérkezik a vágy a saját kuckóra. Nemcsak válaszfalak létrehozására alkalmas, hanem esztétikai szempontú felhasználása is igen gyakori például ferde, egyenetlen falaknál.

Számos különböző előnnyel rendelkezik. Ezek közül az egyik az, hogy könnyű súlyának és kezelhetőségének köszönhetően az átlagemberek is jól elboldogulnak vele, mindenféle szakképzettség vagy különösebb szakmai hozzáértés nélkül. 

Bár kevésbé szokták hangsúlyozni, mégis érdemes tisztában lenni azzal, hogy kifejezetten pozitív hatással van az egészségünkre, ugyanis párás környezetben magába zárja a vizet, míg száraz levegő esetén fokozatosan kiengedi, így tökéletes választás, ha fontos az Ön számára a minél egészségesebb környezet biztosítása.

A megfelelő anyagokkal kombinálva, illetve dupla falat építve javítható a fal hang- és hőszigetelése, valamint a szükséges kiegészítők kiválasztásával és megvásárlásával teljesen masszív és stabil falat építhetünk akár válaszfalról, akár előtétfalról van szó.

Mi mindenre van szüksége, ha gipszkartonfalat szeretne kivitelezni?

A jó minőségű kiegészítők mindenképpen elengedhetetlenek lesznek a szerelésnél. A Józan Kft. gipszkartonjai és kiegészítői segítik az Ön vagy a megbízott szakember munkáját. Ahhoz, hogy megbízható fal készüljön, szükségünk lesz a szerkezet alapjaként szolgáló UW profilokra, a függőleges részeknél pedig CW gipszkartonprofil lesz az, amely a kívánt stabilitáshoz hozzájárul. 

A hő- és hangszigetelést üveggyapottal vagy kőzetgyapottal érdemes megvalósítani. Amennyiben a falba nyílászáró is kerül, akkor a profilok közül az “UA” jelzésűt kell használnunk. Magukon a gipszkartonlapokon kívül még be kell szerezni fugázóanyagot, hogy minden hézagot eltüntethessünk, valamint csavarokat és dűbeleket is, hogy tökéletesen rögzíthessünk mindent.

Amennyiben minden alkotóelem rendelkezésünkre áll, nem marad más dolgunk hátra, mint gyorsan és egyszerűen létrehozni a tökéletes, új falunkat. Ön is meg fog lepődni azon, hogy ez milyen egyszerű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Súlyosabb ítélet várhat rá Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.