Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen szaunát érdemes választani otthonra?

| 2022. 03. 16. | 15:09:00
XXX
Milyen szaunát érdemes választani otthonra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Finn vagy infra? Az otthoni szauna kiválasztása során számos szempontot figyelembe kell venni, hiszen jelentős különbségek vannak a két típus között. Cikkünkben ezeket a különbségeket gyűjtöttük össze, így szeretnénk megkönnyíteni a döntést. Mutatjuk a legfontosabb információkat!

Ahogy már említettük, a finn és az infraszauna jó néhány dologban különbözik egymástól, ilyen például a hőmérséklet. A finn változatban fejmagasságban 75-90°C körüli a hőmérséklet, ezzel szemben az infraszaunában jóval kevesebb, körülbelül 35-45°C. Ebből is látszik, hogy az utóbbi változat kevésbé terheli meg a szervezetet. Ez az információ inkább azok számára hasznos, akik egészségi állapotának jobb az alacsonyabb hőmérséklet vagy pedig nem szeretik a túl forró levegőt.

A finn szaunában aromaterápiás illóolajokat is lehet használni

A finn változat fokozza az anyagcserét és élénkíti a szervezetet, továbbá segíti a salak- és méreganyagok kiürítését. A használata során a szív gyorsabban dolgozik, melynek köszönhetően a vér könnyebben eljut mindenhová a szervezetben, és így elősegíthető a salakanyag távozása. 

Rendszeres használatával kezelhető az allergiás probléma, javítható az ekcémás bőr állapota, elmulasztható az izomláz, és javítható a gyulladásos állapot. Továbbá fontos információ, hogy a finn szaunában aromaterápiás illóolajokat is lehet használni.

A finn változatot hetente maximum két alkalommal szabad igénybe venni

Az infraszauna használata során erősebb verejtékképződést lehet tapasztalni. A verejtékezés nemcsak a verejtékmirigyeken, hanem a faggyúmirigyeken keresztül is történik. Ennek köszönhetően olyan toxikus anyagok is távoznak, melyek vízben nem, csak testzsírokban oldódnak. Ezáltal ugyanannyi kalória az infraszaunában kétszer rövidebb idő alatt égethető el, mint a finn változatban.

A finn változatot hetente maximum két alkalommal szabad igénybe venni, ezzel szemben az infraszauna akár naponta is használható. Továbbá azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a finn változat kályhával működik, szóval időigényesebb a használatba vétele, mint a másik típusnak. A Zuhanykabin.hu oldalán szaunák széles választéka található, mindenképp érdemes körülnézni a kínálatban!

Oldja a stresszt és hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez

Fontos szabály, hogy mindkét típusú szauna esetében a használat előtt le kell venni az ékszereket, és meg kell mosakodni. Továbbá előtte körülbelül két órával már nem javasolt étkezni. Azonban éhgyomorral sem szabad használni, hiszen rosszullét is kialakulhat az alacsony vércukorszint miatt. Mindemellett pedig fontos megemlíteni, hogy alkoholt fogyasztani szigorúan tilos a szaunázás előtt és közben egyaránt.

További előnye a szaunahasználatnak, hogy segíti a zsírbontást, csökkenti az enyhén magas vérnyomást, fokozza a bőr hidratáltságát, oldja a stresszt és a feszültséget, illetve hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.