Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem halványul a vodka népszerűsége! De miért szeretjük ennyire?

| 2022. 02. 15. | 14:33:00
XXX
Nem halványul a vodka népszerűsége! De miért szeretjük ennyire?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vodka a legkedveltebb italok egyike. Kellemes, semleges ízvilága sokak kedvenc frissítő, alkoholos italává teszi. Akár önmagában fogyasztva, akár koktélalapanyagnak is kiváló választás. A vodka-narancs pedig mind a mai napig az egyik legnépszerűbb nedű a fiatalok körében.

Miből készül a vodka?

Gondoltad volna, hogy a vodka a legrégibb alkoholos italok egyike? Akadnak arra utaló feljegyzések, hogy már a 16. században is ismerték és fogyasztották. Gyakorlatilag minden magas keményítőtartalmú növényből készülhet, kezdve a rozstól, folytatva a burgonyán és rizsen keresztül egészen a cirokig, és akkor még messze nem soroltunk fel mindent. A Finlandia például árpából, a Cirok pedig… - de ezt már biztos te is kitaláltad!

A 40%-os alkoholtartalom számít átlagosnak, de magasabb arány is előfordulhat. 

Melyik az igazi?

Akár igazi kalandornak tartod magad, akár inkább olyan embernek, aki ha megtalál valamit, ami kedvére való, akkor kitart mellette, a vodka igazi telitalálat lehet! Egyrészt a rendkívül sokféle változat bőséges lehetőséget kínál arra nézve, hogy hatalmas utat járj be a vodkák tengerén, másrészt egy olyan italról beszélhetünk, amely enyhe, kellemes ízvilágával nagyon jól passzol mindenhez, és ezért akkor is jó döntés, ha a választott alkohol mellett szeretnél kitartani, mégis időnként némi változatosság sincs ellenedre.

Az orosz vodkát, illetve általában még a lengyelt tartják igazinak, de szinte minden nemzetnek létezik saját vodkája, általában nem is egyféle, úgyhogy valóban nagy a választék. A vodkánál nem érdemes azt keresni, hogy melyik az igazi, de ha szeretnéd, a minőséget ebben az esetben is megtalálhatod.

Ha különlegességre vágysz, akkor az ízesített vodkák háza táján is érdemes körbenézned! Az előbb már említett és prémium minőségnek számító Ciroc vodkából például ínycsiklandó változatokat találsz. A Prémium Italnagykereskedés Online remek vodkái között a minőséget és a kedvező árat is megtalálod egy helyen!

Neked melyik a kedvenc koktélod?

A koktélok még az a pont, amivel mindenféleképpen érdemes foglalkozni, ha te is rajongsz a vodkáért! Hiszen az egyszerű, naranccsal ízesített vodka mellett számtalan olyan koktélt találhatsz, amelyek valósággal elcsábítanak! A paradicsomos ízek kedvelőinek ott van például a Bloody Mary, de biztosan megér egy kóstolást a White Russian, a Vodka Martini, a vodkaszóda, a Spicy Mule, a Cosmopolitan, a Coco Hot Shot, a Graperoski, a Basil Martini, a Kalasnyikov, a Super Gimlet, a Grand Manhattan. Biztosan nem csodálkozol, ha nem soroljuk tovább, hiszen olyan hosszú lenne a lista, hogy talán az égig is elérne!

Engedd meg, hogy ehelyett inkább arra biztassunk, hogy légy vakmerő és bátran próbálj ki olyan italokat is, amelyek még ismeretlenek számodra. Főként, ha egy ínyenc koktélról van szó. Ha vodka is van benne, rossz biztos nem lehet! Nem igaz?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés