Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért és hogyan használd a füstölő dobozt grillezéshez?

| 2022. 02. 14. | 13:52:00
XXX
Miért és hogyan használd a füstölő dobozt grillezéshez?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A múltban az emberiség szinte minden kultúrájában megvolt a hagyománya a füstölésnek, mint tartósítási vagy fűszerezési eljárás. Így mondhatni gyökereinkben van az, hogy rajongunk a füstös ízvilágért. Ezzel magyarázható tehát, hogy rengetegen állnak neki a mai modern főzési lehetőségek használata mellett is a kertben sütögetni.

De mi van akkor, ha például gázgrilled van otthon? Ha szeretnéd megtapasztalni az autentikus füstös ízeket ezeken az eszközökön is, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a füstölődoboz használatát, a következő cikkben pedig megmutatjuk neked, hogyan is kell ezt jól csinálni.

Miért jó füstölni?

A füst tulajdonképpen tekinthető olyannak is, mint a legtöbb fűszer: van, amihez egyáltalán nem passzol, van olyan étel, ami szinte igényli. Van, hogy túl kevés, és természetesen el is lehet túlozni. Szóval lehet jól és rosszul is füstölni az ételeket, de ha eltalálod a kellő mennyiséget és minőséget, akkor káprázatos kulináris élvezetekben lehet részed.

Kedvet kaptál Te is a füstös ételekhez, de elsősorban egy kerti sütögetőt kellene beszerezned? Nézz szét a SpaTrend legjobb minőségű grillsütői között ,és találj új szabadtéri hobbira!

Hogyan használd a füstölődobozt?

A technika valójában pofonegyszerű. A füstölődobozt meg kell tölteni a készülő ételhez passzoló típusú fachips-szel, füstölőporral, vagy esetleg fa pellettel és vagy a rácsra, vagy közvetlenül a tűztérbe kell helyezni, egyenesen a grillrács alá. Ezzel a módszerrel kiválóan tudsz ízesíteni húsokat, zöldségeket, sajtokat és tengeri fogásokat egyaránt. A doboz használata optimális füsteloszlást tud eredményezni számodra a grillben, valamint a képződő hamut is egyben tartja, így nem okoz neked plusz takarítási feladatokat sem.

Füstölj, akár a profik!

Az első lépések szinte minden új eszközzel, berendezéssel a tapasztalatszerzésről szólnak, viszont most elárulunk neked néhány olyan fogást, amivel már a füstölődoboz első használatakor magasabb szinten tudsz indítani.

A füst olyan ételekre jobban tapad, amik olajosak. Éppen ezért, ha egy szárazabb fogást készülsz ízesíteni, érdemes egy olajos pácolással rásegíteni, hogy biztosan az általad kívánt füstösséget érd el!

Abban az esetben viszont, ha nem az erőteljes füstös íz a cél, hanem inkább csupán egy sejtelmesen megbújó mellékízként szeretnéd szerepeltetni, az időzítésre kell odafigyelni. A füstölődobozt ugyanúgy a sütés elején kell elhelyezni a grillben, viszont még jóval az ételek elkészülte előtt, a sütés felénél vagy háromnegyedénél érdemes kivenni onnan. Ezzel megelőzheted, hogy túl intenzív legyen a füst hatása.

Ha valami pikáns plusz ízt szeretnél az ételre csempészni, a füstölődobozba tegyél pluszban egy kevés fűszert is. Ezzel nagyon kellemes aromája lesz a készülő fogásoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.