Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így lehetsz mindig naprakész a koronavírussal kapcsolatban!

| 2022. 02. 14. | 13:47:00
XXX
Így lehetsz mindig naprakész a koronavírussal kapcsolatban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus már jó ideje a hétköznapjaink részét képezi. Emiatt hordjuk a maszkokat, emiatt nem mehetünk oda nyarolni, ahova csak akarunk, emiatt nem láthattuk sokáig barátainkat, na meg az oltásokkal kapcsolatos veszekedéseket is csak ennek a vírusnak köszönhetjük.

Szakértők, orvosok, politikusok fejtik ki véleményüket nap mint nap a témában. Vannak, akiknek a véleménye minden nap megváltozik egy kicsit. Kire halgassunk? Hova forduljunk, ha mindig aktualitásokról szeretnénk olvasni? Mi ismerjük a választ.

Nem mindegy, hogy hol keresel!

Ha csak úgy beírod a “koronavírus” kifejezést, biztos, hogy a legújabb, legmegbízhatóbb forrásokkal fogod magad szembetalálni. Fontos, hogy mint minden egészségügyi témában, ne csak egy orgánumot hallgass folyamatosan. Mind közül természetesen érdemes a WHO bejegyzéseit olvasgatni, ha azt szeretnénk, hogy tényleges képet kapjunk. 

Ők adatokat és specifikusan adott országok szabályzatait nem gyűjtögetik össze. Erre valók a hírportálok. Tehát, ha szeretnél naprakész lenni, hol, hány halott van, mik a legújabb tünetek, az említett oldalon kívül érdemes máshol is cikkeket olvasni.

Na de hol találok friss híreket?

Friss híreket keresni és találni nehéz feladat lehet. Vannak azonban olyan weboldalak, amelyek elvégzik helyettünk a gyűjtőmunkát! Ilyen például a Filter.hu is. Egy csokorban találhatod meg náluk az összes, koronavírussal kapcsolatos bejegyzést. 

Miért jobb gyűjtőoldalakhoz fordulni? Az ilyen helyeknek az a legfontosabb, hogy mindig a legfrissebb bejegyzéseket lehessék náluk megtalálni, miközben ők maguk pártatlanok maradnak. Azaz, nem válogatnak, hogy épp melyik nagy magyar hírportál készített felmérést, bejegyzést a koronavírusról, ők biztosan beteszik a saját kategóriájukba ezt is. 

Így kaphatsz Te, mint olvasó sokkal teljesebb képet. Ha a friss bejegyzéseket pártatlan hírportálon csekkolod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a legteljesebb képet kapod majd. Minden oldal gondolatát meghallgatva lehet, hogy időnként találkozol majd némi unalmas, mindenhol olvasott gondolattal, ám 2019 óta már mindenki megtanulta, hogy jobb többször meghallgatni ugyanazt az információt, hiszen annál mélyebben belénk ivódik. A maszk használata korábban még furcsának, idegennek tűnt, ma pedig már el sem indulunk anélkül, hogy ne lenne a csuklónkon, a táskánkban, a zsebünkben vagy épp mindenhol egy belőle.

Ha olyan információval találkozol, ami hamisnak tűnik

Mindenki ismeri az érzést, amikor olvas valamiről egy bejegyzést, és az adatok valahogy nem tűnnek valósnak. Ilyenkor a koronavírus esetében érdemes a háziorvosodat, esetleg egy patikust megkérdezni, hogy ő mit gondol az olvasottakról. 

Ne feledd, az, ahogyan te gondolkodsz a vírusról, amit Te teszel, hogy elkerüld, nem jelenti azt, hogy másoknak is ugyanígy kell tennie.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés