Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sebkötöző eszközök közül a csomagolóipar csúcsára

| 2021. 12. 14. | 13:55:00
XXX
A sebkötöző eszközök közül a csomagolóipar csúcsára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még nem bolydult fel Pest városában a márciusi ifjúság, amikor egy Dr. Horace Day nevű orvos először alkalmazott egy kezdetleges tapaszt arra, hogy sebeket védjen az elfertőződéstől. 1845-öt írtunk ekkor.

Itt már nagyon hasonló módszerről beszélhetünk, mint a mai modern ragasztószalagok esetében. Korántsem volt ez azonban még tökéletes ragtapaszt, illetve ragasztó megoldás, de egy út kezdetét jelentette. Magához a ragasztószalaghoz kellett még egy innovatív cég, a Du Pont, mely a celofánt fejlesztette, és kellett még hozzá Richard Gurley Drew. Ő ugyanis ragasztóréteggel vonta be a celofánt.

Ezzel meg is alkotta a ma már a mindennapjainkban alkalmazott első ragasztószalagot. Ma ezt cellux vagy Scotch tape néven ismerjük.

Alapfelszerelés

A labortechnikusként dolgozó feltaláló eredetileg ipari célra szánta a terméket, de az igen hamar nagyon népszerűvé vált. Ma már gyártják papírból, műanyagból, de szövetből is. Igazán sokoldalúan alkalmazható termék. A legnagyobb ragasztószalag felhasználó pedig a csomagolóipar lett a maga több mint 50 százalékával.

A Relatív-A Kft.-nél kapható dobozzáró ragasztószalagok az élet számos területén igazán sok feladatra bevethetők. Többféle méretben, színben és kivitelben elérhetők. Egyáltalán nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha vásárolni akarunk belőlük. Majdnem minden kamrában megtaláljuk, a polc alaptartozéka.

Zár és tart biztonságosan

Leggyakrabban költözéskor használjuk a dobozzáró ragasztószalagokat, mert rendkívül egyszerűen alkalmazható és nagyon megbízható termékek. Nem fogunk bennük csalódni. Választhatjuk az általános havannabarna, a transzparens akryl öntapadó vagy a polipropilén ragasztószalagot, egészen a költözés elejétől a végéig biztonságosan tartják majd a dobozban rejtőző védendő tárgyainkat. Sőt, még utána is, ha nincs elég hely kicsomagolni mindent.

Még a textíliák csomagolásához használt műanyag zsákokat is igazán praktikus ragasztószalaggal lezárni. Az így csomagolt dolgok nem koszolódnak és nedvesednek.

Sokoldalú és megbízható

A „csomagolóanyagok svájci bicskája” névvel is illetik a Relatív-A Kft. webáruházában is megvásárolható dobozzáró ragasztószalagokat. Nem véletlenül. A háztartások mellett ugyanis a logisztikai iparágban és a csomagolástechnika területén is ma már alapvető terméknek számítanak. Népszerűek és kedveltek, előszeretettel használják a dobozzáró ragasztószalagokat még iskolákban, otthonokban, irodai körülmények között is.

Számos szélességben és hosszúságban forgalmazzák. Ezekkel a ragasztószalagokkal biztos és tökéletes a dobozok lezárása, és nagyon tartós is. Nem hiányozhat egyetlen költöztető cég autójáról, szállítmányozással foglalkozó vállalkozás irodájából vagy kisebb-nagyobb raktár polcairól sem. A webáruházak is előszeretettel vásárolják és használják a megrendelt termékek biztonságos küldéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.