Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

| 2021. 11. 15. | 10:29:00
Folyamatos minőségbeli fejlődés a pályaműveknél.
Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit. A rendhagyó módon online térbe költözött gálaest során a neves szakértőket felvonultató zsűri 199 pályázatból, öt kategóriában jelölte meg a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat.

A családi ház, társasház, energetikai felújítás, középület valamint műemlék kategóriát felsorakoztató Év Homlokzata pályázat az idei évben jubileumi, tizedik alkalommal mutathatott be kiemelkedően színvonalas pályaműveket a verseny lezárását jelentő gálaest keretein belül. A novemberi ünnepélyes díjátadón – amely a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal online került megrendezésre – összesen 19 pályázó munkáját ismerték el. Az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel ismerték el.

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 199 pályázat érkezett, melyek mindegyikében az építészek és kivitelezők az új vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit termékeket használtak. Az öt kategória legjobbjait Vadász Bence Ybl és Pro Architectura-díjas építész; Jánosi János Ybl és Pro Architectura-díjas építész; Máté Klára a Magyar Építéstechnika főszerkesztője; Dr. Tari Gábor PhD a Műszaki Egyetem  docense és Vidor Győző a Xella közép-európai igazgatója jelölhette ki. A zsűri elismerése mellett két Baumit különdíj kiosztására is sor került, valamint a szeptemberben megrendezésre került közönségszavazás győztesét is kihirdették.

– Bár az elmúlt évben megjelenő járványhelyzet nehéz körülményeket teremtett a világ minden területén, az Év Homlokzata 2021 pályázatra beérkezett 199 magasszínvonalú pályamű mégis folyamatos minőségbeli fejlődést mutat. Bizonyítva, hogy a fenntartható építészet, az értékteremtés és annak megőrzése minden körülmények között képes utat találni magának és természetesen továbbra is kiemelt figyelmet érdemel. A Baumit épp ezért a pályázat által továbbra is arra törekszik, hogy felkutassa és elismerje a hazai építészet kiemelkedő alkotásait, megismertetve őket a szélesebb nagyközönséggel, támogatva a magyar építőipar további fejlődését – véli Vas József, a Baumit műszaki vezetője.

Az Év Homlokzata 2021 pályázat győztesei kategóriánként:

Családi ház kategória
Nyertes pályázó: Füzes András, építész
Épület helye: Várda

Társasház kategória
Nyertes pályázó: GEOS Group Hungary (kivitelező)
Épület helye: Erkel Residences, Budapest, (IX. kerület, Erkel utca)

Energetikai felújítás kategória
Nyertes pályázó: Alpin Szig és Szerkezet Kft. (kivitelező)
Épület helye: Budapest XIX. kerület

Középület kategória
Nyertes pályázó: Intramuros Építész Kft. – Kurucz Olívia és Dobos Botond Zsolt építészek
Épület helye: Szivárvány utcai buszpályaudvar, Budaörs

Műemlék kategória
Nyertes pályázó: Pyxis Nautica Építésziroda Kft. – Péntek Ágnes, Kis Ferenc, Monori László, Tóth Dávid, Tótszabó Tamás és Valastyán Igor építészek
Épület helye: Irányi Palota, Budapest

Közönségdíj
Nyertes pályázó: Golden Pantheon Kft. (kivitelező)
Épület helye: Sopron

Baumit különdíj – melyet két pályázó megosztva kapott
Nyertes pályázó: T-Trans Főép Kft. (kivitelező)
Épület helye: Pesti Ház Átrium 3, Budapest, Lőportár utca
Nyertes pályázó: Generál Centrál Kft., mint kivitelező és Katkics Építész Stúdió Kft. – Katkics Tamás építész közös pályázata
Épület helye: Mézeskalács Bölcsőde, Szabadszállás

Különdíjak

  • Családi ház kategória: esztergomi családi ház, DKD Kft. – Dankó Kristóf, székesfehérvári családi ház, 1 Építész Kft. – Gelencsér Olivér
  • Társasház kategória: Kövér Lajos utcai társasház, Budapest – ketteS műterem Kft. és Fischer-Bau Építőipari Kft., Budapest, Benczúr utcai társasház – HÁsZ Kft.
  • Középület kategória: Gyermekek Háza Tagiskola, Budapest II. kerület – Épkar Zrt., Patakpart Iskola, Budakalász – Swietelsky Kft. 
  • Energetikai felújítás kategória: K40 Apartments, Budapest – Projekt Builder Kft., Ciszterci Rekreációs és Továbbképzési Központ, Balatonalmádi – LTV Interior Kft.
  • Műemlék kategória: Belvárosi plébánia, Szolnok – BRAVO-VILL 13 Kft. és Ártér Építész Kft., Rudolf ház - Bistro 42, Esztergom – Cz. Kft. és Somody és Társa Tervező és Szolgáltató Bt., Makovecz Imre tervezte „A Művelődés Háza és Könyvtára" felújítása, Sárospatak – Sáros és Társa Építésziroda Bt.

A Baumitról

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding (SIH) tagja, amely 25 országban 110 vállalattal van jelen, és több mint 6500 munkatársat foglalkoztat. A Baumit márka fő termékcsoportjai: hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok és homlokzatfestékek, aljzatképző és hidegburkolati ragasztó rendszerek, homlokzati és beltéri felújító rendszerek, beltéri vakolatok, glettek és festékek gyártása és forgalmazása.

A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és az mára a magyar piac meghatározó építőanyag gyártójává vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2020-as árbevétele 29,8 milliárd forint volt, és éves átlagban 327 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt műemlék épületek renoválását, oktatási intézmények felújítását támogatta, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés