Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vírushelyzet és szellőztetés a közintézményekben

| 2021. 10. 13. | 13:28:00
XXX
Vírushelyzet és szellőztetés a közintézményekben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány megjelenése új helyzet elé állította az embereket, munkahelyeket is. A közintézményekben még nagyobb fontosságot kapott a higiénia betartása, hiszen zárt területeken a vírusfertőzés esélye nagyobb. A szellőztetés fontosságát hangsúlyozzák a terjedés megelőzése érdekében. 

A rendszeres szellőztetés, a szűrt levegő jelentősége a vírus terjedésének csökkentése miatt egyre nagyobb jelentőségű lesz a jövőben is. A tavaszi, nyári hónapokban a szellőztetés fontosságát sokan belátják, és megoldása is egyszerűbb, ám a hidegebb időszakban már problémásabb lehet. Egyrészt a levegőcserével nagyobb lesz a hőveszteség, amit aztán a fűtéssel kellene pótolni, másrészt az ember hőérzete is változik, sokan könnyebben hűl meg egy szellőztetéstől. 

Friss és szűrt levegő hatékonyan

A közös használatú helyiségekben, ahol sok ember tartózkodik egy időben, a vírusos időszakokban kiemelten fontos a tiszta levegő biztosítása. A friss levegő utánpótlásához folyamatos légcsere szükséges. De hogyan lehet ezt hatékonyan, automatizáltan megoldani? Korszerű szellőztető berendezéssel, amely amellett, hogy megbízhatóan, hatékonyan és kényelmesen biztosítja a friss levegőt, csökkenti a fertőzés kockázatát is.

Irodaházak, közintézmények esetében a funkcionalitás mellett fontos követelmény ma már a hatékony munkavégzéshez szükséges infrastruktúra biztosítása is. Egy irodaház klíma nélkül ma már nem működhet, de ugyanilyen fontos a megfelelő szellőztetés biztosítása is. Az egészséges levegőminőség elengedhetetlen, ehhez ma már korszerű szellőztetési rendszerek állnak rendelkezésre. 

Közintézmények szellőzési rendszere

A közintézményekkel szemben más követelményeket állítanak mind a szellőzés, mind a fűtés, melegvíz-előállítás, klimatizálás szempontjából is, mint a lakóépületekkel szemben, hiszen egyrészt más a kettő funkciója, illetve az ott tartózkodók számában is nagy különbség van. A megújuló energiaforrások használata ma már mind az irodaházak, intézmények, mind a lakóépületek tervezésekor egyaránt elsőbbséget élvez. A STIEBEL ELTRON intelligens megoldásokkal biztosítja az energiafüggetlenséget, a fenntartható jövőt, a megoldások biztonságát. 

Irodaházak, közintézmények esetében komoly megoldandó feladat, hogy különböző helyiségekben a jelenlévők számát alapul véve, változó intenzitással lehessen biztosítani a levegőcserét. A rendszernek automatikusan kell alkalmazkodnia a használathoz. Akkor megfelelő a rendszer, ha valós idejű, automatikus lekövetésre alkalmas. 

Üzemeltetési szempontból a megfelelően kialakított rendszer:

  • hatékony,
  • alacsony zajszinten működik,
  • alacsony a villamosenergia-igénye, valamint
  • magas a hatásfoka.

Válasszon Ön is decentralizált szellőztető berendezést a STIEBEL ELTRON kínálatából, a tervezéshez kérjen információkat kollégáiktól!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.