Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mikor jó választás a macskakonzerv? 

| 2021. 08. 12. | 20:05:00
Törekedjünk arra, hogy ne a száraz táp legyen túlsúlyban.
Mikor jó választás a macskakonzerv? 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben cicatulajdonos vagy, valószínűleg nem ismeretlen előtted a probléma, hogy megveszed a legdrágább és leginkább minőségi macskakonzerveket, de a kedvenced nem hajlandó belőle enni. Mit tehet ilyenkor egy aggódó gazdi? Lássuk, hogy melyek a legjobb macskaeledelek.

Arany középút

Minden állat táplálása esetén elsődleges szempont, hogy nem szabad csak egyféle eledellel kínálni. Tehát ugyanúgy szükség van a száraz tápra, mint a macskakonzervre. Sőt ez utóbbit még gyakrabban is kell adni a bársonytalpúaknak, mint a szárazat.

Lehet, hogy hihetetlen, de a macskák képesek akár egy életen át ugyanazt az ízesítésű macskaeledelt enni. Éppen ezért érdemes már egészen kiskorban végigkóstoltatni velük a különböző macskaeledeleket, hogy megtudjuk, hogy mi az, ami megfelel az ízlésüknek. Ez persze azt jelenti, hogy lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy ne a száraz táp legyen túlsúlyban, mivel ha ahhoz szokik, később igen nehéz átnevelni. 

Tehát a legfontosabb, hogy már kiscica korában szoktassuk hozzá a különböző ízekhez, textúrákhoz, mert ennek a későbbiekben meglehetősen nagy hasznát vesszük. Ha pedig kiválasztotta a kedvencét, akkor már igazán könnyű dolgunk van. Száraz táp tekintetében kicsit egyszerűbb a helyzet, hiszen nem ez a fő táplálék, így többféle variáció közül választhatunk, és akkor sincs probléma, ha nem fogadja el az első, általunk kiválasztott eledelt.

Melyikből mennyit adjunk?

Mivel a macskák folyadékigénye hasonló minden más állatéhoz, ezért folyamatosan ügyelni kell arra, hogy a megfelelő mennyiségű nedves tápot kapja. Sok cica nem szereti itatóból pótolni a szükséges folyadékot, ezért mindenképp lényeges, hogy mindennap kapjon macskakonzervet. Arról nem is beszélve, hogy ezek az eledelek úgy vannak csomagolva, hogy már a bontáskor is hívogató illat vonzza magához a macskát.

Ha igazán jó minőségű és a macskák számára kellemes ízvilágú macskakonzervet keresel, akkor mindenképp nézz körül a Kedvence.hu eledel kínálatában, ahol garantáltan megtalálod a kedvencednek megfelelőt. 

Mivel macskája válogatja, így többféle textúrával rendelkező macskakonzerv létezik, a folyékony állagútól kezdve a pástétom formába öntött variáción át egészen a nedves falatokig. Természetesen előnyei mellett annyi hátránya akad a macskakonzervnek, hogy szobahőmérsékleten gyorsan romlik, azaz a felbontástól számított rövid időn belül el kell fogyasztania a bársonytalpúnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Feledi László 83 bajnoki meccsen lépett pályára a Lokiban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Génterápiára gyűjtenek egy kisfiúnak.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!