Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudod, hogyan öltözz rétegesen?

| 2020. 09. 11. | 20:53:00
Hoztunk néhány tippet!
Tudod, hogyan öltözz rétegesen?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A következő két évszakban, ősszel és télen a réteges öltözködés elengedhetetlen. Ez nem csupán hasznos, de stílusos is egyben. Természetesen, mint mindennek, ennek is megvannak a szabályai. Hogyan legyünk mégis stílusosak, hogyan nézzünk ki jól több réteg ruhában, és hogyan legyen ez mégis nagyon kényelmes? Hoztunk néhány tippet!

1. szabály: Legyél praktikus 

Öltözz úgy, hogy nem fázz és ne is legyen meleged. A legideálisabb, ha egyes rétegeket le is tudod majd vetni, emellett, minden réteget külön is kell tudnod viselni. Például reggel munkába menet a kabát alá vegyél fel egy meleg mellényt, amelyet az irodába érve levethetsz. Az egyes rétegek vastagságát az alapján ítéld meg, milyen tevékenységet fogsz végezni. Ha egy kültéri program esedékes, például a városban fogsz puncsot inni, akkor elengedhetetlen a vastag kabát és cipő. Az aktív sporttevékenységekhez pedig semmiképp se vegyél nagyon vastag szettet. Helyette válassz néhány rétegből álló funkcionális öltözéket.

2. szabály: Minden rétegnek megvan a maga szerepe

Az első réteg van általában a legszorosabb kontaktusban a bőröddel, és a legfőbb szerepe a nedvesség elvezetése. Válaszd ki tehát a lehető legkörültekintőbben a legalsó réteget – legyen az alsónemű, zokni vagy harisnya. A második réteg megtartja a hőt, és elvezeti a nedvességet. Erre a célra legmegfelelőbb egy pulóver vagy magasnyakú. A legutolsó, harmadik réteg véd a hideg, szél és eső ellen, kivezeti a nedvességet és izzadtságot.

3. szabály: Mértékkel

Ha a réteges öltözködés mellett döntesz, akkor maximum három vékonyabb réteget vagy két vastagabb réteget vegyél fel. Amennyiben mégis több réteg ruhát veszel fel, a különböző rétegek közt nem lesz megfelelő a szellőzés, és valószínűleg izzadni fogsz. Erre a szabályra főleg sportolás során figyelj oda és hűvösebb időben. Azt például tudod, hogy milyen szabályok szerint öltözz futáshoz? Futás során jobb, ha egy réteggel kevesebbet veszel fel, mint amennyire szükséged lenne. Teljesen normális, ha az indulásnál kicsit fázol, a futás során viszont egészen biztosan kimelegszel.

A mi tippünk: A réteges öltözködéshez rengeteg remek ötletet találsz az olyan népszerű webáruházakban, mint az About you és a Bonprix. Az említett webshopokban sokkal olcsóbban is vásárolhatsz, még pedig az About you kuponok és a Bonprix kuponok segítségével. Nézz ki jól, és legyél trendi úgy, hogy még spórolsz is.

4. szabály: Hangold össze a rétegeket

Minden rétegnek egyben és külön-külön is jól kell kinéznie. Ha vannak a szekrényedben színben összeillő darabok, mindenképpen használd ki. Vegyünk csak egy egyszerű fekete topot, fehér inget fekete pöttyökkel és egy fekete zakót. Ezzel a három darabbal tarolni fogsz. Az imént említett darabokat bátran kombinálhatod egyenként is. A legideálisabb, ha a rétegezést a legvilágosabbtól a legsötétebbig, avagy fordítva rendezed. Ne kombináld a gyapjút a poliészterrel, hiszen nem csak színben, de anyagukban is kell, hogy összhangban legyenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.