Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelkedően jól sikerültek idén az érettségik

| 2019. 07. 19. | 12:35:00
Matekból viszont a diákok tavaly jobban teljesítettek.
Kiemelkedően jól sikerültek idén az érettségik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A matematikán kívül szinte minden tantárgyból jobb eredménnyel zárult az idei érettségi, mint a tavalyi – írja a Magyar Nemzet az Oktatási Hivatal honlapján elérhető adatokra hivatkozva.

A vizsgák 33 százaléka jelesre sikerült és az érdemjegyek mindössze egy százaléka lett elégtelen. Idegen nyelvekből kifejezetten jól szerepeltek a fiatalok, de javult a legtöbb természettudományos eredmény is. Középszinten 3,61, emelt szinten pedig 4,61 lett az idei tavaszi érettségi vizsgák átlageredménye, néhány századdal mindkét átlag jobb a tavalyinál.

Jobb eredmények születtek az emelt szintű vizsgákon

A diákok együttesen 374 939 vizsgát tettek le, amelyeknek egyharmada, mintegy 124 ezer vizsga jeles eredménnyel zárult, vagyis tízezerrel több ötös született, mint tavaly. Mintegy 92 ezer vizsga (24,6 százalék) négyesre sikerült, 88 ezer közepes eredmény született (23,5 százalék), 66 ezer elégséges (17,5 százalék) és mindössze 4028 vizsga lett elégtelen, vagyis durván a vizsgák egy százalékán buktak meg. Az érettségi vizsgák döntő többsége, mintegy 335 ezer középszintű volt, ezeken 60,55 százalékos összteljesítményt nyújtottak a diákok, csaknem negyvenezer vizsga pedig emelt szintű volt, ezek idén is jobban sikerültek: 70,46 százalékos átlageredménnyel zárultak.

Ami a tantárgyakat illeti, a középszintű matematikavizsgák átlaga 3 lett, ami gyengébb az elmúlt három év teljesítményénél. Magyar nyelv és irodalomból 3,77, történelemből 3,57-es átlag született középszinten, angolból 3,95-ös, németből 3,6-os átlagot értek el a vizsgázók. A középszintű fizikavizsgák 4,37-es átlaggal zárultak, a kémiaérettségi 4,07-es átlaga szintén előrelépés, akárcsak az informatikából elért 4,19.

Az idei tavaszi vizsgaidőszakban 109 ezer 854-en érettségiztek, legtöbben gimnáziumban és szakgimnáziumban. Azok az érettségizők, akik egyetemre vagy főiskolára készülnek, jövő szerdán tudhatják meg, hogy sikerült-e bejutniuk a felsőoktatásba, ekkor állapítják meg a szeptemberben induló képzések ponthatárait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Baleset Debrecen és Bánk között.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.