Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szentesi anyuka a „Legyél Rocksztár” befutója

| 2018. 05. 08. | 18:26:00
Ő viheti el a tankcsapdás kocsit.
Szentesi anyuka a „Legyél Rocksztár” befutója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szentesi Földvári Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) elnöke kapja meg a Tankcsapda frontemberének korábbi autóját. Zsuzsi 830 jelöltből lett a ,,Legyél Rocksztár" befutója. Még mindig alig akarja elhinni - írja a délmagyar.hu.

Földvári Nagy Zsuzsannát csütörtökön hívták fel a Petőfi rádióból, hogy közöljék a hírt. Az asszony szerint ez a több mint tízéves közösségi munkájának elismerése. Kislánya, Janka 11 éve született. Férjével 10 évet vártak a babára, 5 évig a lombikprogramban is benne voltak.
Nem volt felhőtln a várandóssága, mert kiderült, HELLP-szindrómája van, amelybe sok anya belehal.

A kislányát végül császármetszéssel hozta világra a terhessége 26. hetében, mindössze 610 grammal. A tüdeje fejletlen volt, 7 hétig géppel lélegeztették. A szemét is műteni kellett.

A hasonló sorsú anyákkal próbáltak lelket önteni egymásba, majd 2007 decemberében, háromnegyed évvel a szülése után indította el internetes fórumát, ahol koraszülött babás édesanyák osztották meg tapasztalataikat.

A fórumot blog követte, ahol a koraszülöttekről, fejlesztésükről, támogatásokról, speciális kellékek beszerzéséről is mindent megtudhattak a szülők. A koraszulott.com oldalt 2008-ban hozták létre a sorstárs anyákkal, majd 2011-ben megalapították a Koraszülöttekért Országos Egyesületet (KORE) is.

Az asszony azt is elmondta: Janka az első hét évben egy komoly projekt volt. Excel táblázatban vezette, hogy mikor milyen fejlesztésre mennek. Megérte. Már 11 éves, normál általános iskolába jár. Középsúlyos figyelemzavara van és discalculiás, de az akkor is lehetne, ha nem lenne koraszülött.

Zsuzsit az egyik egyesületi tag nevezte be a Tancsapda „Legyél Rocksztár" pályázatára. Lukács Laci, az együttes frontembere 50 éves. Felajánlotta az egyik korábbi autóját egy olyan rajongójának, aki valamilyen jó ügy érdekében hasznosíthatná.

Zsuzsannát 830 jelöltből ötödmagával választotta ki a zsűri. A családnak egy 14 éves kocsija van. Az asszony az esetek 90 százalékában a tömegközlekedést használta, ha az országban előadásra, szülőtalálkozókra utazott, vagy szállította az adományokat.
A kocsit ajándéknak tekinti, mellyel évtizedes önkéntes munkáját ismerték el, hanem az egész egyesületé – magyarázta az egyesületi elnök . Zsuzsit a Tankcsapda a születésnapi koncertre is meghívta, ami pénteken volt. Az autó átadási show-ja pedig május 8-án lesz Budapesten.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.