Hirdetés

Gyógyító üzeneteket küldtek a betegeknek

unideb.hu

2017.12.19. 16:59

Gyógyító üzeneteket küldtek a betegeknek
Fotó: unideb.hu

Lelkészek segítenek elviselni a család hiányát a Kenézyben.

Hirdetés

Sokan töltik kórházban a karácsonyt. A betegeknek lelkészek is segítenek abban, hogy könnyebben elviseljék, feldolgozzák a család hiányát. A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban a lelkészek már több mint 20 éve nyújtanak lelki támogatást.

A kórház az egyik első olyan hazai egészségügyi intézmény, ahol lelkészek kezdtek dolgozni. 26 éve egy református, 10 évvel később pedig katolikus lelkész is került az intézménybe.

A kórházlelkészi szolgálatot jelenleg hárman látják el. Daniné Bíró Éva és Gál Judit református, Laczkó Zsolt pedig katolikus lelkész.

Mindennap tartanak istentiszteleteket a kórházi kápolnában, csoportos foglalkozásokat vezetnek, vagy csak beszélgetnek egy-egy beteggel. Van úgy, hogy a betegek keresik meg őket, a legtöbbször azonban a lelkészek látogatják meg a bent fekvőket.

- Azt vettem észre, hogy például a pszichiátrián karácsony közeledtével egyre több a beteg.

A lelki válság oka legtöbbször a szeretet hiánya, az, hogy nem tudunk szeretni vagy az, hogy úgy érezzük nem szeretnek minket.

Ezek az emberek itt a kórházban törődést, szeretetet kapnak, de ezek csak morzsák. Nekünk az a feladatunk, hogy megmutassuk nekik, hogyan találják meg a szeretetet a való életben- tette hozzá Laczkó Zsolt.

Karácsony környékén minden évben ünnepi műsorokkal teszik elviselhetőbbé a betegek számára a kórházi napokat. Esténként több felekezetből érkeznek fiatalok, és gitárral, karácsonyi énekekkel járják végig az osztályokat. A debreceni templomokban dobozokat helyeztek ki, és kérték a híveket, hogy gyógyító üzeneteket, szép idézeteket tegyenek bele, amit aztán a lelkészek eljuttatnak a betegeknek.

Kenézy Kórházkórházlelkész

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.