Hirdetés

Felfázásnak indult... Nagybeteg kisfiú számít a segítségükre

civishir.hu

2017.12.21. 18:14

Felfázásnak indult... Nagybeteg kisfiú számít a segítségükre

Debrecenben diagnosztizálták rákkal.

Hirdetés

A Hajdú-Biharban élő Csabát 2015 decemberében felfázás gyanújával kezelte a gyermekorvos, 2016 első napján azonban erősödő fájdalmak jelentkeztek nála, ezért Debrecenbe, a sürgősségire vitték szülei. Az ultrahang a jobb oldali mellékvesén mutatott elváltozást. Január 4-én a gyermekklinika hematológiai osztályára került; ekkorra az erős fájdalmaktól már járni sem tudott. Hamarosan sikeres műtéten esett át, eltávolították a 4-szer 3,5 centiméteres daganatot a mellékveséjéről. A csontvelő biopszia és az MR-vizsgálat kimutatta, hogy rákos áttétek vannak Csaba csigolyán és a csontvelőben, ezért a neuroblastoma 4. stádiumába sorolták. A protokoll szerinti kemoterápiás kezelés következett; 4 hónapot végig a debreceni klinika hematológiai osztályán töltött. 

2016 tavaszán került Budapestre, a Szent László Kórházba, ahol saját őssejt-transzplantáción esett át, otthon eközben steril szobát alakítottak ki számára. 

Mivel a családban egy 8 éves, autizmus spektrumzavarú, normál iskolába járó gyermek is van, az elmúlt időszak mind lelkileg, mind anyagilag rendkívül megterhelő volt a család számára.

Az édesanya a munkából egy évre teljesen kiesett. Az utazás, a gyógyszerek, a tápszerek, a tisztító- és fertőtlenítő szerek nagyon sokba kerülnek. Az édesanyának már nem jár táppénz, sem más ellátás, így kizárólag a családi pótlék és az adományok segítik a mindennapjaikat. 

2017 nyarán Csaba újra kórházba került ízületi panaszai miatt. Ezzel párhuzamosan egy púp nőtt a fején -
a biopszia kimutatta, hogy daganat (neuroblastoma) a pukli. A többi képalkotó eljárás is áttéteket mutatott több helyen, így újabb kemoterápiás kezelés vette kezdetét, majd a vakbele és a vastagbele is begyulladt.
Csabát októberben újra meg kellett műteni.

A család, ahogy tud, összefog, de nagyon nehéz időszakot élünk át. Bármilyen segítséget szívesen elfogadunk, mivel nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk – írta az édesanya december közepén kelt levelébe.

Erste Bank
Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
Közlemény: Csaba 657

beteg gyerekneuroblastoma

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.