Hirdetés

Rákos betegektől vonnák meg a gyógyszertámogatást

MTI

2017.10.06. 19:18

Rákos betegektől vonnák meg a gyógyszertámogatást
Képünk illusztráció (pixabay.com)

Hasznos kezeléseket és orvosságokat érinthet.

Hirdetés

A rákbetegek egy része számára árverseny alapján jelölnék ki a gyógyszert, amivel meg kell kezdeni a kezelést – derül ki egy október 6-án közzétett közbeszerzési kiírásból, amelynek tervezete ellen már több betegszervezet tiltakozott.

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleményéből megtudtuk: szakmai alapon korábban már döntöttek arról, mely gyógyszereket kaphatják meg a magyar rákbetegek, most viszont az állam megvonná a támogatást a gyógyszerek egy részétől, ezzel rontva az érintett betegek életkilátásait.

Több betegségtípusban, ahol eddig több terápia közül választhatta ki az orvos a megfelelő kezelést, ezután kötelezően meghatároznák, melyik gyógyszerrel lehet megkezdeni a terápiát. 

A társadalombiztosítás az elmúlt években elérhetővé tette a hazai rákbetegeknek az érintett kezeléseket, hiszen meggyőződtek hasznosságukról, költséghatékonyságukról, most mégis el akarják venni ezek egy részét. Az egyesület bízik abban, hogy a döntéshozók felülbírálják mostani tervezetüket és nem vonják meg a gyógyulás lehetőségét a súlyos betegektől.

közbeszerzésgyógyszer

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.