Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyedülálló technikákkal segítenek Debrecenben a lélek gondjain

| 2017. 10. 06. | 16:00:00
Szakemberek segítenek párkapcsolati, munkahelyi problémák megoldásában is.
Egyedülálló technikákkal segítenek Debrecenben a lélek gondjain
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országosan egyedülálló, új pszichoterápiás technikákat kínál a Debreceni Egyetem Klinikai Központja. Kimutathatóan eredményes módszereikkel a mindennapi stressz, a párkapcsolati és munkahelyi problémák megoldásában nyújtanak segítséget.

Az érzelmek jobb kifejezése, a személyes kapcsolatok javulása, nagyobb tudatosság, a nehéz élethelyzetekben való eredményesebb helytállás – ezt kínálja a Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikája. Itt működik a régió egyetlen rehabilitációs-pszichoterápiás osztálya, ahol a legkorszerűbb, kifejezetten a 21. századi ember problémáira megoldást nyújtó terápiákat alkalmaznak, olvasható az unideb.hu-n.

– A kognitív pszichoterápiához szorosan kapcsolódik a tudatos jelenlét (mindfulness) módszere, mely jó eredménnyel alkalmazható mind a stresszérzés csökkentésében, mind a depresszió kezelésében. A dialektikus viselkedésterápiát is alkalmazzuk, valamint mostantól elérhető új technikák a mentalizáció alapú pszichoterápia, illetve az elfogadásra és elköteleződésre épülő terápia. A kimutatottan eredményes új pszichoterápiás technikák ilyen tárházával rendelkezve a DE Pszichiátriai Klinikájának pszichoterápiás munkája egyedülálló az országban – hangsúlyozza Égerházi Anikó egyetemi docens.

A munkahely elvesztése, egy válás, vagy akár a mindennapi stressz is könnyen a lelki egyensúly összeomlásához vezethet. Sokan küzdenek ilyen és ehhez hasonló gondokkal, a legtöbben sajnos eredménytelenül. A bajból való kiút megtalálásához a Pszichiátriai Klinika számos lehetőséget tud nyújtani TB-támogatás mellett.

A rehabilitációs-pszichoterápiás osztályon a szakemberek abban segítik a hozzájuk forduló pácienseket, hogy a kínált módszereket segítségével meg tudják találni saját megoldásaikat. A terápia előre megtervezett módon a beteg saját célja, kívánsága és egyfajta kölcsönös együttműködés alapján történik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a programhoz csatlakozók életminősége javul, hosszú távú célkitűzéseiknek megfelelő, életre szóló változás jön létre gondolkodásukban, viszonyulásaikban.

A klinikán az enyhébb és a súlyosabb lelki zavarral küzdő személyeknek is segítenek. Azokban az esetekben is érdemes felkeresni a Pszichiátriai Klinikát, amikor a testi panaszok mögött nincs szervi elváltozás: ilyenkor a lélekben működhetnek olyan mechanizmusok, amelyek testi betegségbe fordítják a lélek feszültségeit. Ezen csak akkor lehet változtatni, ha a beteg felismeri azokat.

–  A lelki felismerések és a változás nem egyik pillanatról a másikra történik, legalább 3-4 hét szükséges ahhoz, hogy elinduljon a személy a belső változtatás útján, ezért legalább ennyi időt érdemes eltölteni a pszichoterápiás osztályon – tanácsolja a szakember.

A paciensek kognitív pszichoterápiás kezelésben részesülnek, megtanulnak relaxálni, megismerik a mindfulness (tudatos jelenlét) hatásait, sőt kutya-, mese- és zeneterápiás foglalkozások is vannak. A nap reggeli tornával indul és be lehet kapcsolódni a kreatív alkotóműhelybe is. Jelentkezni a Pszichiátriai Klinika ambulanciáján lehet, ahol előre egyeztetett időpontban egy motivációs beszélgetés után tesznek konkrét terápiás javaslatot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés