Hirdetés

Hirdetés

Világsztárok között repesztettek a debreceniek

2018.07.03. 12:30

Világsztárok között repesztettek a debreceniek
Kerekes Gréta negyedik lett futamában (Fotó: m4sport)

A berlini EB előtt erre lehet építkezni.

Hirdetés

Hirdetés

Kiváló eredmények születtek a Székesfehérváron rendezett Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, ahol Európa-, világ- és olimpiai bajnokok egész sora állt rajthoz. Ebben a rangos mezőnyben a két debreceni kiválóság, az egyaránt 100 gáton versenyző Kozák Luca és Kerekes Gréta is lehetőséget kapott a bizonyításra.

A számban két döntőt rendeztek, Grétát az elsőbe, Lucát a másodikba osztották be, és a helyezéseket tekintve előbbi végzett előrébb, de a második futam volt erősebb, így Kozák Luca egy századdal jobb ideje (13.12) is csak a hetedik helyre volt elég. Ebben a futamban indult például a világcsúcstartó amerikai, Kendra Harrison, aki meglepetésre kikapott a 12.55-ös időt futó honfitársától, Sharika Nelvistől. Kerekes Gréta (13.13) futamát a fehérorosz Elvira Herman nyerte 12.90-nel.

Bár mindkét lány elmaradt idei és egyben egyéni legjobbjától, Kozák Luca például azért, mert rontott az utolsó gátnál, Kerekes Gréta pedig elmondása szerint eltaktikázta magát, szégyenkezésre nincs okuk, hiszen ez a verseny is kiválóan szolgálta a felkészülésüket az augusztusi Európa-bajnokságra.

Baji Balázs és Kozák Luca  (Fotó: atletika.hu)
 

Kozák Luca teljesítményét a verseny szervezői különdíjjal is elismerték.

Ugyanezt a címet a férfiak közül a világbajnoki bronzérmes Baji Balázs kapta, akit 110 gáton az orosz Szergej Subenkov ugyan megelőzött a világ idei legjobb eredményével (12.92), de a magyar legény (13.27) megverte az olimpiai bajnok és világcsúcstartó amerikai Aries Merrittet (13.37) és a szintén ötkarikás aranyérmes jamaicai Omar McLeodot (13.45).

 

Kozák LucaKerekes Gréta

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.