Hirdetés

Országos csúcs! Kazi nagyot futott

debrecenisportcentrum.hu

2018.07.04. 19:27

Országos csúcs! Kazi nagyot futott
Kazi Tamás (Fotó: debrecenisportcentrum.hu)

A debreceniek kiválósága az EB-re készül.

Hirdetés

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon Kazi Tamás, a DSC-SI atlétája a világ legjobb futói között állt rajthoz 1000 méteren, ahol végül hetedikként ért célba, megjavítva az általa 2014-ben felállított országos csúcsot (2:17.19).

A cívisvárosi középtávfutó a verseny után elmondta:

Sérülés, betegség miatt hosszú időszak kimaradt, ami a speciális edzésmunkát (gyorsítás, formába hozás) illet, ezért valamilyen szempontból fel kellett áldoznom az országos bajnokságot, mert ezt a munkát valamikor el kellett végeznem. Igaz, a fő számomat, az 1500 métert még megoldottam, de fáradtan álltam rajhoz, a 800-at viszont edzésnek tekintettem. A Gyulai Memorialra megvolt a kellő motivációm, megfelelő erőállapotom, futás közben éreztem, jó lehet az időm. Fantasztikus érzés volt, mikor megláttam az időeredményemet, ami új országos csúcs. Annak is nagyon örülök, hogy volt az erőm a végén is és fel tudtam zárkózni a világ legjobb futóira. Már nagyon várom, hogy folytassam az edzéseket, gőzerővel készülök az Európa-bajnokságra, 2-3 hétig nem indulok versenyen, majd később egy 1500-at beiktatok.  

A 3000 méteres akadályfutásban idei legjobb teljesítményével, 10:02.32-es idővel a hetedik helyen végzett Kácser Zita, akárcsak 400 gáton a szintén idei csúcsot döntő Koroknai Tibor (50.17).

A nőknél a 100 gát A-futamában Kozák Luca (13.12) a hetedik, a B-futamban Kerekes Gréta (13.13) a negyedik helyen ért célba. A gátas hölgyekről itt írtunk külön.

 

atlétikaKazi Tamás

Szóljon hozzá!

Hirdetés