Hirdetés

Hirdetés

Új őrület Debrecenben: street workout

2018.04.17. 15:03

Új őrület Debrecenben: street workout
Összemérték erejüket a fiúk-lányok (Fotók: Magánarchívum)

Mert ép testben ép lélek!

Hirdetés

Hirdetés

Frappáns magyar nevet még nem adtak neki, ezért nevezzük street workout-nak. A szabadtéri, saját testsúlyos kondizás egyre népszerűbb Magyarországon, s mivel Katona Zoltán révén "debreceni találmányról" van szó, természetesen a cívisvárosban is megvan minden infrastrukturális feltétel, és erőben sincs hiány!

Ép testben ép lélek - vallja egyre több debreceni, és egyesek már nem csak hobbi szinten űzik a street workoutot, hanem versenyszerűen is. Az elmúlt szombaton immár a harmadik megmérettetést rendezték meg a DEAC-sporttelepen található BeStrong kondiparkban, és örömteli, hogy a húsz férfi mellett tizenegy nő is nevezett.

A street workout népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, a nagyszerű fizikum, erő felépítésében rejlik, és bárhol elvégezhető edzést kínál a saját testsúlyunkkal, akár egyedül, akár csoportosan. A sport olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, ezeket lehet színesíteni akrobatikus gyakorlatokkal, szabadstílusú elemekkel.

Az udvariasság kedvéért kezdjük a szebbik nem eredményeivel! A női freestyle párbaj kategóriában meglepő módon megismétlődtek a tavalyi eredmények, vagyis Mikovics Lilla ismét a dobogó legfelső fokára álhatott fel, Hangrád Vivien a második, Vachter Adrienn pedig idén is 3. helyen végzett.

A férfi freestyle párbajban Papp Zsoltnak termett babér, míg a tavalyi bajnok Vargyasi Balázsnak idén be kellett érnie  a második hellyel. A dobogó harmadik fokára Varga Sándor állhatott fel.

A háromfős zsűrit Molnár Barna, Bodnár Péter és Balogh Ádám alkotta. Utóbbi elmondása szerint az egész napos rendezvény sok érdeklődőt vonzott a kondiparkba.

 

DEACsportstreet workout

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.