Hirdetés

Hirdetés

Tizenhárom másodperc jutott a debrecenieknek Londonban

2017.08.14. 10:50

Tizenhárom másodperc jutott a debrecenieknek Londonban
Kerekes Gréta az egyéni legjobbjához közeli időt futott (Fotó: MTI)

Több új csúcsott hozott az atlétikai világbajnokság.

Hirdetés

Hirdetés

Új nézőcsúcsot hozott a londoni atlétikai világbajnokság. A szervezők vasárnap esti bejelentése szerint több mint 705 ezer jegyet adtak el, ami rekord a szabadtéri világbajnokságok 1983 óta íródó történetében. A nézőszámot tovább növeli, hogy a maratoni és gyalogló versenyeket a városban mintegy 150 ezren tekintették meg. A londoni vb-n 203 ország 2200 atlétája vett részt, ami szintén rekord.

Az atlétikai világbajnokságon két debreceni vett részt!

Kerekes Gréta és Kozák Luca is jó teljesítményt nyújtott a női 100 méter gát előfutamaiban, ám egyéni csúcsaikhoz közeli idejük kevés volt a továbbjutáshoz a londoni atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.

 A két debreceni  közül Kerekes az első futamban kapott helyett, s a hatodik helyen ért célba, méghozzá 13.15 másodperces eredménnyel, ami csupán öt századdal gyengébb egyéni csúcsánál. A 24 éves sprinter eredménye azért is értékes, mert kifejezetten erős, 1,4 méter/másodperces ellenszél fújt a futam alatt.

A néhány hete U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Kozák a következő futamban indult, s bár féltávnál még úgy tűnt, hetedik-nyolcadik lesz, remek ritmusban futott a végén és az ötödik helyen végzett, centikkel elmaradva a negyediktől. Kozák 13.17 másodpercet futott, ami hét századdal lassabb egyéni csúcsánál.

Mindez azt jelentette, hogy helyezéssel nem tudtak továbblépni a magyar gátasok, az pedig a harmadik futam után vált biztossá, hogy az idejük is kevés lesz az elődöntőhöz.

atlétikaKozák LucaKerekes Gréta

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.