Hirdetés

Bájos debreceni hölgyek is kapnak esélyt a londoni parádén

2017.08.03. 10:25

Bájos debreceni hölgyek is kapnak esélyt a londoni parádén
Kerekes Gréta és Kozák Luca (Fotó: archív)

Kezdődik az esztendő másik nagy világversenye.

Hirdetés

Tizenhat magyar atléta - köztük két debreceni - indul a pénteken kezdődő londoni világbajnokságon. 2003 óta nem volt példa ekkora létszámú csapatra, pedig akkor még kevésbé voltak szigorúak a kijutási feltételek.

Az olimpiai bronzérmes Márton Anitától várható a legjobb szereplés. Női súlylökésben 19,63 méteres eredményével a harmadik a nevezési listán, de idei teljesítményét tekintve is dobogóesélyes.

Márton Anita mellett a kalapácsvető Halász Bence áll a legjobb helyen a ranglistán, 76,84 méterrel negyedik. A londoni olimpiai bajnok, s hónapok óta sérüléssel bajlódó Pars Krisztián esetében pedig az a kérdés, mit "enged a teste".

 Az idén 110 m gáton két országos csúcsot is elért Baji Balázs tizedik a nevezési listán, a 2004-es ötkarikás ezüstérmes Kővágó Zoltán pedig a 12. - mindkettőjüknek van esélye a nyolcas döntőre.

A két debreceni gátas lánytól, Kerekes Grétától és Kozák Lucától a középdöntőbe jutás is hatalmas bravúr lenne!

A londoni atlétikai világbajnokságra utazó magyar csapat:
Baji Balázs (110 m gát), Gyurátz Réka (kalapács), Gyürkés Viktória (3000 m akadály), Halász Bence (kalapács), Helebrandt Máté (50 km gyaloglás), Kerekes Gréta (100 m gát), Kovács Barbara (20 km gyaloglás), Kozák Luca (100 m gát), Kővágó Zoltán (diszkosz), Krizsán Xénia (hétpróba), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Márton Anita (súly, diszkosz), Pars Krisztián (kalapács), Récsei Rita (20 km gyaloglás), Rivasz-Tóth Norbert (gerely), Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróba)

Szóljon hozzá!

Hirdetés