Hirdetés

Hirdetés

Nagy ajándékot kapnak a magyarok egy romántól

Bukarestből Budapestre hozza versenyét.

mti

2016.07.01. 13:29

Nagy ajándékot kapnak a magyarok egy romántól
Ion Tiriac dúsgazdag üzletember

ATP-tornának még sohasem adott otthont Magyarország!

Hirdetés

Hirdetés

Jövőre ATP- és WTA-tenisztornának is otthont ad Budapest

- jelentette be a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) pénteki sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos elnök, aki közölte: bukaresti viadalt váltó férfi versenyre az addigra újjáépülő margitszigeti teniszközpontban kerül sor április végén, míg a riói torna helyére került női viadalt februárban rendezik meg, várhatóan a Syma Csarnokban.

 A Margitszigeten található néhai Dózsa-stadion jelenleg romos, ám Szűcs Lajos azt mondta, a kormányhatározat megszületett a felújításról, és tavaszig átadják a modernné varázsolt létesítményt.

Richter Attila főtitkár emlékeztetett rá, hogy Magyarországon sosem volt ATP-torna, 2013 óta pedig a női elit sem látogatott el a fővárosba. Akkor 13 év után költözött el a verseny a Római-partról Bukarestbe.

A férfi verseny jogtulajdonosa, Ion Tiriac román üzletember és korábbi Davis Kupa-játékos úgy döntött, hogy áthozza a tornát Bukarestből. A magyar fővárost nagyon szereti, valamikor lakott is itt, 1965-ben pedig Budapesten nyert Universiadét

- közölte a főtitkár, hozzátéve, a párosban Roland Garros-bajnok Tiriac a napokban kilátogatott a margitszigeti pályára, és még úgy is tetszett neki a fejlesztés előtt álló létesítmény, hogy jelenleg térdig ér a gaz benne.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.