Hirdetés

Hirdetés

Micsoda hajrá! Szép volt, debreceni legény!

Ennél szebb szülinapi ajándék nem is kell.

CH

2016.07.05. 16:26

Micsoda hajrá! Szép volt, debreceni legény!
Kovács Balázs (Fotó: Debreceni Sportcentrum)

Kovács Balázs remekelt az ifi EB-n.

Hirdetés

Hirdetés

Nyolcadik helyen végzett a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola triatlonistája, Kovács Balázs a tiszaújvárosi Ifjúsági Európa-bajnokságon.

A 16. születésnapját épp a döntő napján ünneplő debreceni tehetség a hétfő esti, harmincfős fináléban az 500 m úszás után a 16. helyen állt, majd a 12,5 km-es kerékpározást követően visszacsúszott a 20. pozícióba. A kiváló futásnak (3,6 km) köszönhetően viszont egészen a nyolcadik helyig lépett előre.

A lányoknál Putnóczki Dorka, míg a fiúknál Lehmann Csongor legjobb magyarként, egyaránt a negyedik helyen zárt.

A DSC-SI versenyzője elmondta:

,, Úgy álltam oda a rajthoz, hogy az első tízben szeretnék végezni. Az első számnál, az úszásnál nagy volt a ,,verekedés”, de szerencsére a kerékpározás alatt összeállt egy nagyobb csoport, ami kedvező volt számomra. A futásnál mindent kiadtam magamból, nagyon elégedett vagyok.”-fogalmazott Kovács Balázs.

Edzője, Pap Zsolt szerint:

,, Mivel Balázsnak ez volt az első nagy nemzetközi megmérettetése, ahol az egy évvel idősebbek között indult, ezért nagyon elégedettek vagyunk az elért eredménnyel. Szép születésnapi ajándék ez a nyolcadik helyezés, egyben pedig biztató is a jövőre nézve, hiszen ebben az évben még komoly feladatok várnak rá. Többek között hétvégén ismét Tiszaújvárosban versenyez a Junior Európa Kupán, majd az Európai Olimpiai Reménységek versenyén áll rajthoz.”- zárta gondolatait a DSC SI triatlon szakosztályvezetője.

Eredmények:

Triatlon Ifjúsági Európa-bajnokság, Tiszaújváros

Lányok:

1. Sif Bendix Madsen (dán) 41:33

2. Beatrice Mallozzi (olasz) 41:50

3. Delia Sclabas (svájci) 42:00

4. Putnóczki Dorka 42:23

Európa-bajnokságtriatlonDebreceni Sportcentrum

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.