Hirdetés

Hirdetés

Különleges módját választotta a DVSC az emlékezésnek – FOTÓK

civishir.hu

2019.03.27. 17:09

Különleges módját választotta a DVSC az emlékezésnek – FOTÓK
Rendhagyó lehetőség a Hódos főbejáratánál (Fotók: Ratalics László, Cívishír)

Egy klub, egy család, sok-sok emlék.

Hirdetés

Hirdetés

Különleges táblát avattak a DVSC kézilabda klubjához kötődően március 27-én a Hódos Imre Sportcsarnok főbejáratánál. A „DVSC kézilabdacsalád emléktáblája” arra hivatott, hogy virtuálisan őrizze és könnyen elérhetővé tegye azoknak az emlékét, akik sokat tettek a pályán és/vagy azon kívül a klubért, de már nincsenek közöttünk.  

Okostelefonnal gyorsan hozzáférhető a tartalom

A klubot működtető DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője, Ábrók Zsolt elmondta, a virtuális tartalom az emléktáblánál okostelefonnal hozzáférhető, de interneten bárki elérheti a lapidaris.com-on keresztül. A jövőben igyekeznek minél több fényképet, videót megosztani az emlékezés jegyében. Érezhető megindultsággal fel is sorolta, kik azok, akiket a kő máris őriz. 

Bai Ádám, Bancsi Lajos Dániel, Baranyai Antal, Komáromi Gábor, Lovas Nagy Zsuzsa, Szarvas Éva, Sándor Csabáné Sipos Éva, Szabó László.
Ábrók Zsolt és Barcsa Lajos az emléktábla leleplezését követően a Hódosnál

Barcsa Lajos alpolgármester kiemelte, a „nemzet sportvárosának” egyik alapköve a női kézilabda klub, amely 70 éve öregbíti Debrecen hírnevét. – Nagyon sok ember munkája van ebben az egyesületben, a köré formálódott közösség pedig túlnő egy sportklubon, ez már egy családi kör. Ha elveszítjük e közösség egy tagját, illik róla megemlékezni. Ezért, amikor a DVSC megkereste e nagyon is 21. századi kezdeményezéssel az önkormányzatot, teljes mellszélességgel melléjük áltunk a megvalósításban – fogalmazott.

Ábrók Zsolt köszönetét fejezte ki az ötletgazda és kivitelező Berencsi Máténak és Simon Andrásnak.

RaL

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.