Hirdetés

Új főnökök a debreceni orvoscentrumban

mti

2013.04.09. 16:15

Új főnökök a debreceni orvoscentrumban
Fülesdi Béla és Mátyus László

Új centrumelnököt és új dékánt választottak.

Hirdetés

Fülesdi Béla egyetemi tanárt, klinikai centrumelnök-helyettest, az aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszék vezetőjét választották a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) elnökévé kedden; a professzor július 1-jétől tölti be új tisztségét - tájékoztatott Fuxreiter Margit, a centrum stratégiai igazgatóhelyettese. Fülesdi Béla professzor 2011-től az újjászervezett, 60 tagozatból álló Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke.

Az új centrumelnök - akinek a megbízása négy évre szól - Paragh György professzort váltja, aki két elnöki periódust követően távozik a centrum éléről - tette hozzá az igazgatóhelyettes. (Paragh György megpályázta a Debreceni Egyetem rektori posztját, jelölését nagy többséggel támogatta az egyetem szenátusa. A rektori pályázat eredményét még nem hirdette ki az emberi erőforrások minisztere.)

Ugyancsak július 1-jétől Mátyus László egyetemi tanár, a biofizikai és sejtbiológiai intézet biomatematikai tanszékének vezetője tölti be a DEOEC általános orvostudományi karának dékáni tisztségét. A megbízás 4 évre szól. Az új dékán a poszton Csernoch László professzort váltja, aki két dékáni periódus után távozik a kar éléről - jelezte Fuxreiter Margit.

Szóljon hozzá!

Hirdetés