Százmilliós magyar találmányt kap a debreceni Szemklinika

civishir.hu

2012.04.02. 18:12

Debrecen – Szaruhártya-átültetésekhez és más szemsebészeti korrekciós műtétekhez használják majd azt a világszínvonalú műszert, amit kedden adnak át a klinikán.

Hirdetés

A Bolyai-díjas Bor Zsolt által kifejlesztett, jelenleg nemzetközi összehasonlításban is a legmodernebb és legpontosabb műtéti technikát biztosító készülék lehetővé teszi, hogy az előre betáplált adatok alapján a számítógép egyénre szabottan önállóan végezze a műveleteket, így a szemműtétek könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá válnak. Az új műtőben felállított femtoszekundum lézer 132,5 millió forintot ér.

Az egynapos sebészetre utaznak

– A világszínvonalú műszert a szakemberek a Szemklinika új, korszerű infrastruktúrával ellátott műtőjében használhatják, annak a tervszerű fejlesztésnek köszönhetően, amelynek során felújítottuk a járóbeteg-részleget, új ambulanciákat és szakrendelőket alakítottunk ki – tájékoztatott Berta András egyetemi tanár, a Szemklinika igazgatója. A Szemklinika célja, hogy szakemberei a jelenleginél mintegy 50 százalékkal több ambuláns, egynapos sebészeti és fekvőbeteg műtétet végezhessenek, ezáltal a tervezett műtétekre vonatkozó várakozási idő jelentősen csökkenjen.

Szóljon hozzá!

Hirdetés