Hirdetés

Megújítja szolgáltatásait a Debreceni Egyetem

mti

2013.06.25. 15:14

Megújítja szolgáltatásait a Debreceni Egyetem

Itt van az országban a legtöbb külföldi hallgató!

Hirdetés

Két év alatt csaknem 875 millió forint európai uniós és állami pályázati támogatással megújítja szervezetét, szolgáltatásszervezését a Debreceni Egyetem (DE) - közölte Bács Zoltán gazdasági főigazgató kedden a projektnyitó rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

A fejlesztés célja a nemzetközi képzéshez kapcsolódó szolgáltatások és kapacitások fejlesztése, valamint a hallgatók tanulmányi előmenetelét és munkaerő-piaci érvényesülését támogató szolgáltatások fejlesztése. Ezáltal az intézmény bővítheti beiskolázási képességét és növelheti képzési eredményességét - tette hozzá a gazdasági főigazgató.

Jenei Attila, a DE nemzetközi oktatási központjának igazgatója a nemzetközi kapcsolatok fejlesztését jelölte meg fontos versenyképességi tényezőként. Szavai szerint a Debreceni Egyetemnek van az országban a legtöbb külföldi hallgatója: jelenleg 76 országból 3468 diák tanul angol nyelvű képzéseken, 28 akkreditált szakon.

A mostani projekt keretében olyan szolgáltatásfejlesztést kívánnak megvalósítani, amelynek eredményeként növelhetik a kétnyelvű képzések számát, a csereprogramokat távol-keleti és nyugat-európai egyetemekkel, továbbá közös diplomák kiadását ezekkel az intézményekkel - ismertette a részleteket Jenei Attila.

Szűcs Edit, a DE műszaki karának dékánja, minőségbiztosítási rektori biztos azt emelte ki, hogy az egyetem diplomás pályakövető rendszerének eredményeit beépítik a döntési folyamatokba.

Tapasztalataik szerint a DE-n végzett hallgatók 75-80 százaléka azonnal vagy fél éven belül el tud helyezkedni a szakmájában - jelezte a dékán az MTI érdeklődésére.
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés