Hirdetés

Kiválóságok, akik egyszerre szereznek dicsőséget Debrecennek és az egyetemének

civishir.hu

2013.06.12. 13:49

Kiválóságok, akik egyszerre szereznek dicsőséget Debrecennek és az egyetemének
A Debreceni Egyetem Kiváló Sportolói

Az olimpiai bajnok Risztov Éva is ott volt a jutalmazottak között.

Hirdetés

Jutalmazta kimagasló sportteljesítményt nyújtó hallgatóit az egyetem. A 2006-ban alapított „Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója” címet a 2012/13-as tanévben rendezett hazai és nemzetközi sporteseményeken kiemelkedően szereplő hallgatók közül tizennégyen vehették át karuk diplomaosztó ünnepségén. A kiváló sportolókat és felkészítőiket június 12-én, a Főépület Aulájában rendezett ünnepségen köszöntötték az egyetem vezetői.

A Debreceni Egyetem kiemelt figyelmet fordít a sportra, hogy minél több verseny- és élsportoló juthasson be az egyetemre, és minél többen szerezzenek diplomát. Ezt a szándékot erősíti az egyetemi sportösztöndíj és a Kiváló Sportoló elismerés is, olvasható az intézmény közleményében

A Debreceni Egyetem százszázalékos tulajdonosa a DEAC Nonprofit Közhasznú Kft-nek, amely több mint 90 éves múltra tekint vissza. 16 szakosztályban csaknem 600 versenyző - ebből több mint kétszáz egyetemi hallgató és dolgozó - képviseli az intézményt a felsőfokú oktatási intézmények sporteseményein és a nemzeti bajnokságokon.

- A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon 18 versenyen vettek részt a Debreceni Egyetem hallgatói, akik összesen 13 aranyérmet, 18 ezüstérmet és 21 bronzérmet szereztek, amellyel az egyetemek közötti versenyben – az összesítés elkészülte után - biztosan előkelő helyet foglal majd el az intézmény - mondta Pfau Christa sportügyi rektori biztos.

Az egyetem férfi kosárlabda csapata a Debrecenben megrendezett MEFOB kosárlabda döntőn a dobogó legfelső fokára állhatott, így jogosultságot szerzett arra, hogy Magyarországot képviselje 2013. július 21-28. között Splitben az egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon.

Az élsportolók mellett nem szabad elfelejtkezni azokról a hallgatókról sem, akik amatőr szinten, a Debreceni Egyetem Testnevelési Koordinációs Testülete, illetve a Hallgatói Önkormányzat által szervezett bajnokságokon, sportrendezvényeken vettek részt. Ebben a tanévben a különböző sporteseményeken elérte a 4500 főt a versenyeken regisztrált hallgatók száma.

A Debreceni Egyetem Kiváló Sportolói 2012/13.

atlétika:
Gutema Emanuel
Koroknai Máté
Bakosi Péter
Mezei Gergő László

kerékpár:
Porcsin Levente

kick-boksz:
Vakarcs Máté

kosárlabda:
Gál Balázs
Bács Csaba
Szendrei József

párbajtőr:
Mihály Kata
Zavoda Dóra

úszás:
Risztov Éva
Biczó Bence

uszonyos úszás:
Senánszky Petra

Szóljon hozzá!

Hirdetés