Debrecennek van iDEája!

unideb.hu

2012.06.12. 10:19

Debrecennek van iDEája!

A három T ezúttal kellemes jelentéssel bír: Tradíció, Tudomány, Tehetség!

Hirdetés

Júliusában indul útjára az iDEa, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár új portálja. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára „iDEa” fantázianéven készített reprezentatív internetes portál a múlt értékeinek bemutatása mellett lehetőséget teremt az oktatási, kutatási területen született tudományos eredmények népszerűsítésére, valamint online közösségi teret biztosít az intézmény valamennyi polgára számára. A pályázati támogatásból megvalósított honlap vállalása három, az egyetemi polgárok számára fontos területet ölel fel.

A Tradíció elnevezésű portálrész a centenáriumi ünnepségekhez kapcsolódik, hiszen az egyetem ebben az évben ünnepli a jogelőd Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem megalapításának 100 éves évfordulóját. Ezek az oldalak reprezentatív formában tárják elénk az egyetem egykori rektorainak életét és munkásságát, emellett áttekintést adnak a szervezeti egységekhez, épületekhez kapcsolódó dokumentumok, valamint az egyetem kampuszain található műalkotások, események virtuális kiállításával.

A Tudomány rész középpontjában a Debreceni Egyetem kutatói, és az általuk elért tudományos eredmények, publikációk, folyamatban levő kutatások bemutatása áll. A portál külön hangsúlyt fektet az ismeretterjesztő jellegű tartalmak megjelenítésére: elérhetőek (többek között) a Mindentudás Egyeteme előadásai, a Kutatók éjszakája dokumentumai és az egyetemi honlapok közérdeklődésre számot tartó információi (nyílt órák, bemutatók, kísérletek) egyaránt.

A Tehetség oldal az egyetem felnövekvő tudósgenerációinak, azaz a Tudományos Diákköri (TDK) hallgatók, valamint a doktori képzésben résztvevők virtuális tere. A portál alkalmazkodik a fiatal kutatók felhasználói szokásaihoz, így elsődleges célja egy online közösségi tér, kommunikációs terep biztosítása a rendelkezésre álló web2.0 eszközök, fórumok alkalmazásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés