Hirdetés

Debreceni sikersztori: állást kapott a diplomája mellé

civishir.hu

2013.07.04. 11:03

Nem túlzás: ő a legtehetségesebb pályakezdő informatikus ebben a tanévben. Ráadásul nő!

Hirdetés

A diploma átvétele egyúttal az állásvadászat idejének kezdete is a fiatalok körében. Aki önálló életre, gyors karrierre vágyik, már a campus iskolapadjából elkezdheti jövőjének előkészítését. Így tett egy debreceni diáklány is, aki az IT Services Hungary idén először átadott díja révén jutott biztos álláshoz. Az „ITSH talent” program idei, első évében egy Debreceni Egyetemen tanuló, nyíregyházi hallgató kapott 300 ezer forint egyszeri ösztöndíjat, és munkahelyet az ICT outsourcing szolgáltatást végző vállalatnál. A nyertes nem érdemtelenül lett a legtehetségesebb informatikus pályakezdő ebben a tanévben: kitüntetéses diplomával végzett programtervező informatikus szakon, és tanulmányai mellett gyakorlati órákat adott alsóbb évesek számára.

A díjazottat Jürgen Grunert, az ITSH pénzügyi ügyvezetője méltatta, kiemelve, hogy bár a díj csak egy hallgató számára nyújt lehetőséget az önálló élethez szükséges egzisztencia megteremtésére, az ITSH minden tehetséges végzős diákot tárt karokkal vár. – A vállalat nem csak informatikus, de humán végzettségű, nyelveket jól beszélő fiatalokat is fogad. Számukra ráadásul egy új szakma elsajátításának lehetőségét is biztosítjuk. A tehetség, a szorgalom megteremti az újrakezdés lehetőségét – emelte ki Jürgen Grunert.

Állásvadászat helyett gondtalan nyár

Az ITSH 2008 óta szoros kapcsolatot ápol az egyetemmel, 2009-től két informatikai specializáció, 2011 óta a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszéke biztosítja a kutatás, oktatás és a piacképes tudás színvonalas összehangolását. A vállalat dolgozóinak 86 százaléka a cívisváros és vonzáskörzete szülötte, 70 százaléka végzett az egyetemen. A vállalat nemrég az önkormányzattal és a Debreceni Egyetemmel kialakított együttműködés elismeréseként elnyerte az Európai Unió által meghirdetett YURA (Your Region Your Future) díjat a fiatalok munkaerő-piaci belépését illetve elvándorlásuk megállítását célzó tevékenységéért.

Az ITSH, amely 2013-ban is több száz fős bővülést tervez országos szinten, a következő tanévben is meghirdeti a nyitott rendszerű „ITSH talent” díjat a Debreceni Egyetem informatika szakos hallgatói körében. A diplomáját hétvégén átvevő „kitüntetett” – aki angolul magas szinten beszél – számára mindenesetre ez a nyár talán a szokásosnál is gondtalanabbul indul.

Szóljon hozzá!

Hirdetés