Hirdetés

Debreceni mérnökhallgatók fergeteges masinát építenek

civishir.hu

2013.04.24. 11:09

Az a jó Goldberg-szerkezet, amelyik működik! Egyszerű!

Hirdetés

Az április 27-én megrendezésre kerülő és a Bosch csoport által életre hívott A mérnökök játszótere gigászi esemény egyik csúcspontjának számít egy világcsúcsdöntési kísérlet, mely során egy legalább 300 lépésből álló Goldberg szerkezetet kell működésbe hozni. A Goldberg masinák konstrukciós diadalában jelenleg 15 csapat van versenyben, köztük a Debreceni Egyetemen verbuválódott Newton és a haverok elnevezésű csapat.

Bár a Debrecenben készülő Goldberg-masinát óriási titok övezi, annyit elárultak a csapattagok, hogy a névválasztás is onnan ered, hogy a szerkezetben nagyon sok lépés kapcsolódik Newton törvényeihez. Nem titkolt céljuk a Kreatív Díj elnyerése.

Az eredményről csak pár nap múlva tudunk beszámolni, a szuperhős jelöltek neveit azonban addig is érdemes megjegyezni. Nyitrai Zsolt csapatkapitány mellett a legénység tagjai: Bunda Kornélia, Fekete Dániel, Szendi Sándor, Szőke Dániel, Szunyog Máté.

„Mindig van egy új lehetőség és mindig akad jobb megoldás.”

Ezzel a mottóval inspirálja csapatát hónapok óta a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. autóalkatrész gyártásért felelős mérnöke, Seres László, mentor. Arra a felvetésre, hogy mi egy jó Goldberg szerkezet titka, a mentor karakteréhez és szakmai területéhez hűen és cseppet sem meglepő módon a legfontosabb szempontként a működőképességet emelte ki.

Már csak pár nap és fény derül a műhelytitkokra!

Szóljon hozzá!

Hirdetés