Hirdetés

Átveszi a Dienes-középiskolát a Debreceni Egyetem

civishir.hu

2012.05.25. 18:21

Átveszi a Dienes-középiskolát a Debreceni Egyetem
Az iskola épülete

Az egyetem gyakorlóiskolája lesz szeptembertől a Thomas Mann utcai Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola

Hirdetés

Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora idén tavsszal jelezte a városvezetésnek, átvennék az egészségügyi képzésre specializálódott Dienes-középiskolát, aminek eddig is partnere volt a felsőfokú oktatási intézmény. A 2011/2012-es tanévben 13 osztályban nappali gimnáziumi oktatás, 10 osztályban nappali, 4 osztályban esti szakképzés folyik. A középiskolai évfolyamokon kívül az egészségügyi szolgáltatások szakmacsoportban fogtechnikusokat, ápolókat, csecsemő- és gyermekápolókat, általános asszisztenseket képeznek.

A 2012/2013-as tanévben (előzetes egyeztetések alapján) a piaci igényeknek megfelelően 5 osztály indul a szakképzési évfolyamon egészségügyi és a szociális szakmacsoportban hiányszakmákhoz lehet képesítést szerezni - a fentieken túl mentőápolóit is.

Beolvadással megszűnik

Az intézmény igazgatója 10 éve Bánk Tibor. A vezetése alatt valósult meg többek között az angol-, illetve német nyelvi előkészítő, az angol-magyar két tanítási nyelvű gimnáziumi oktatás, valamint az, hogy a gimnázium minden tanulója rendelkezik alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel. Az innovatív fejlesztés keretében az ápolási asszisztens képzés és az angol nyelvű szakképzés bevezetése is megtörtént. A közgyűlési előterjesztésben az áll, az intézmény dolgozóinak közalkalmazotti jogviszonya változatlanul fennmarad. Az iskola eredeti formájában azonban beolvadással megszűnik. Az egyetem ingyenes használatra 30 évre kapja meg, ha a közgyűlés megszavazza május 31-én.

Szóljon hozzá!

Hirdetés