Hirdetés

Aláírt a Hajdu Zrt.-vel a Debreceni Egyetem

civishir.hu

2012.04.12. 12:59

Aláírt a Hajdu Zrt.-vel a Debreceni Egyetem
Novotni István és Gál István

Debrecen – A Debreceni Egyetem, valamint a régió meghatározó háztartásigép-gyártó vállalata, a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. között létrejött megállapodás célja a Műszaki Kar és a Természettudományi és Technológiai Kar oktatóival történő szakmai együttműködés

Hirdetés

A hallgatók gyakorlati tapasztalatszerzését is segíti a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok és a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. vezetői által április 12-én aláírt együttműködési megállapodás, ami a kutatás, oktatás és fejlesztés területén egyaránt szorosabbra fűzi az intézmény és a vállalat közötti kapcsolatot. A Debreceni Egyetem Műszaki Karának és Természettudományi és Technológiai Karának mérnökképzéseiben oktató egyetemi szakemberek hatékonyan segíthetik a jövőben a Hajdu Zrt. gyártási technológiáinak fejlődését: a robotika, a gyártásoptimalizálás, autóalkatrész-gyártás, sőt a forróvíz-tárolók szigetelése területén is együtt dolgozhatnak a vállalat fejlesztői a kutatókkal, ráadásul az egyetemi hallgatók a képzésük során bepillantást is nyerhetnek ezekbe a folyamatokba.

Hangsúly a gyakorlati képzésen

– A Hajdu Zrt. lehetőséget biztosít a Tudományegyetemi Karok hallgatói részére tudományos diákköri munkák, diploma- és szakdolgozatok, valamint PhD disszertációk készítésére. A hallgatók gyakorlati képzésében vehetnek részt a vállalatnál, rövidebb szakmai látogatások és hosszabb nyári szakmai gyakorlatok egyaránt segítik majd a mérnökképzésekben résztvevő fiatal szakemberek tapasztalatszerzését – mutatott rá Gaál István, a Tudományegyetemi Karok elnöke az együttműködés hallgatókat érintő előnyeire.

Szóljon hozzá!

Hirdetés