Hirdetés

A világ 20 ezer egyeteme közül a legjobb 200-ban található a debreceni!

2013.05.09. 13:45

Mindez a nyelvi tanszékeken folyó kimagasló munkának köszönhető.

Hirdetés

Az angol nyelv- és irodalom, valamint a modern nyelvek képzésének területén a világ 200 legjobb felsőoktatási intézménye között van a Debreceni Egyetem a QS rangsor alapján. Magyarországon pedig – ezeken a képzési területeken – az első számú egyetem a munkaadók és külföldi oktatók véleménye alapján.

A Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings by Subject 2013 legfrissebb rangsorában az első 200 egyetemet említik név szerint azokon a területeken, amelyekben bekerültek a világ legfelső 1 százalékába - számolt be a Debreceni Egyetem. A Debreceni Egyetem mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-Európai Egyetem található meg ebben a rangsorban különböző tématerületeken.

A Debreceni Egyetem a modern nyelvtudományokban valamint az angol nyelv- és irodalomtudomány területén került be a világ 20 ezer egyeteme közül a legjobb 200 intézmény közé. A modern nyelvtudomány egy összefoglaló elnevezés a világon aktívan használt nyelvekre. Ezzel az eredménnyel a neves rangsorkészítő intézmény elismerte a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának nyelvi képzésért tett évtizedes szakmai munkáját.

Az igen kiváló eredmény valóban elismerése a nyelvi tanszékeken folyó kimagasló munkának, amely bizonyítottan jó ajánlólevél a nyelvszakos hallgatók elhelyezkedéséhez, s hosszú évek óta alapja annak a töretlen hallgatói érdeklődésnek is, amely a nyelvi szakok iránt egyetemünkön megnyilvánul. Mindenképpen azon vezető oktatók koncepciózus munkáját, előrelátását és egyértelmű szakértelmét dicséri, akik a nyelvi szakok elismerten színvonalas képzésének kialakítói, szervezői és megvalósítói voltak, s ma is azok - értékelte az eredményt Papp Klára, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja.

A rangsort az akadémiai és munkáltatói vélemények alapján készítik. Saját intézményére nem szavazhat egyetlen oktató, kutató sem és az országon belüli szavazatok is kisebb súllyal esnek latba. A Debreceni Egyetem eredménye a széleskörű és régóta erős nemzetközi kapcsolatainak, valamint a munkaadók kimagasló elégedettségének köszönhető.

Szóljon hozzá!

Hirdetés