A török után az országot is legyőzte Eger

MTI

2012.04.18. 14:06

A török után az országot is legyőzte Eger

Eger – A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kimutatása szerint továbbra is az egri az ország legnépszerűbb vidéki főiskolája a 2012 őszi tanévre jelentkezők száma alapján.

Hirdetés

Csáfor Hajnalka, az intézmény médiareferense közölte: az Eszterházy Károly Főiskolára az idei felvételi eljárásban 4 ezer 971 pályázó 9 ezer 318 jelentkezést adott be, ami azt jelenti, hogy az egri intézménybe jelentkezők száma kisebb mértékben csökkent, mint az országos átlag. Elmondta: a legtöbb, összesen 3 ezer 208 jelentkezés a természettudományi karra érkezett. Kiemelkedő a sporttudományi képzési területre (testnevelő-edző, sportszervező alapszakra) benyújtott jelentkezések száma. Ezt követik a programtervező informatikus, a biológia, illetve a földrajz alapszakos jelentkezések.

Sláger a kommunikáció

A bölcsészettudományi karon a képi ábrázolás, valamint a történelem szakra nyújtották be a legtöbb jelentkezést, míg a tanárképzési és tudástechnológiai karon a csecsemő- és kisgyermeknevelő, illetve a szociálpedagógia szak vezeti a jelentkezési ranglistát. A gazdaság- és társadalomtudományi Karon az idén, a kormány januári döntése alapján csak költségtérítéses képzésre lehetett jelentkezni a gazdaságtudományi képzési területhez tartozó emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, illetve turizmus-vendéglátás alapszakokon. Ennek ellenére a felsorolt költségtérítéses szakokra nappali tagozaton több mint kétszáz jelentkezést tart nyilván az Oktatási Hivatal. A karon a legtöbben a kommunikáció és médiatudomány szakot jelölték meg.

Az összes jelentkezés több mint 60 százaléka nappali tagozatra érkezett. Hasonló arányú, összesen 5 ezer 210 az alapképzésre beadott jelentkezések száma.

Szóljon hozzá!

Hirdetés