A Debreceni Egyetemen sincs többé diploma nyelvvizsga híján!

unideb.hu

2012.03.28. 18:16

A Debreceni Egyetemen sincs többé diploma nyelvvizsga híján!
Fábián István (Fotó: Kaltenecker Krisztián)

Debrecen – Az alap- és hagyományos főiskolai képzéseknél a legtöbb szak esetén várhatóan a közös európai referenciakeret B2 szintjét fogadja el a Debreceni Egyetem. A végleges döntést a szorgalmi időszak vége előtt meghozza a Szenátus.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem irányelvként fogadta el a Magyar Rektori Konferencia új nyelvvizsgaszabályokkal kapcsolatos állásfoglalását. A testület március 26-i ülésén megfogalmazott ajánlása szerint a mesterképzésben és az osztatlan képzésben semmilyen változtatást nem tervez az egyetem, vagyis nem tér el a jogszabályi előírásokban meghatározott nyelvvizsga-követelményektől. – Ehhez segítséget is tud nyújtani az intézmény, hiszen angol nyelvből jelenleg lehetőség van a nyelvvizsga megszerzésére az egyetem akkreditált DEXAM nyelvvizsgaközpontjában, más nyelveken pedig az Origó debreceni kihelyezett vizsgahelyén. Most felmérjük az igényeket, és annak megfelelően szervezünk több nyelven vizsgalehetőségeket azoknak a saját és más egyetemek hallgatóinak, akik sikeresen záróvizsgáztak, de nyelvvizsga hiányában nem vehették át diplomájukat – tájékoztatott Fábián István rektor.

A Debreceni Egyetemen mindez néhány ezer hallgatót érint. Ebből a szempontból a legeredményesebb a Fogorvostudományi Kar, ahol valamennyi hallgató átvehette a diplomáját, a legtöbben (893-an) az Egészségtudományi Karon várakoznak nyelvvizsga hiányában oklevelükre.

Szóljon hozzá!

Hirdetés