Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Dunától keletre a legszínvonalasabb bölcsészképzés

| 2020. 11. 27. | 12:09:00
A debreceni karon 14 nyelvet lehet elsajátítani.
A Dunától keletre a legszínvonalasabb bölcsészképzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Patinás múlt, folyamatos fejlődés, töretlen népszerűség, biztos jövőkép: így lehet összefoglalni a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán (BTK) zajló oktató-, kutató- és tudományos munkát. A BTK az egyetlen kar az intézmény több mint száz éves történetében, amely a jogelőd Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem 1912-es megalakulása óta folyamatosan, megszakítás nélkül működik – írja az Unideb.hu.

A BTK a Dunától keletre a legszínesebb, legszélesebb kínálatot biztosítja a leendő bölcsészeknek, akik a Debreceni Egyetemen olyan színvonalú oktatásban részesülnek, hogy végzés után a friss diplomások 70 százaléka szinte azonnal el tud helyezkedni.

– A cégek, a vállalatok kifejezetten keresik az itteni bölcsészhallgatókat, akik nálunk számos olyan képesség birtokába juthatnak, mint a kreativitás, a problémamegoldó-, alkalmazkodóképesség, valamint felsőfokú nyelvismeret. Ezek mind-mind vonzóak lehetnek a vállalatoknak

– mondta az egyetemi portálnak Keményfi Róbert. A BTK dékánja kiemelte, hogy a debreceni bölcsészettudományi karon 14 nyelvet lehet elsajátítani, amelyek közül nyolcat tanulhatnak a diákok teljes kultúraként, azaz alapszakként (angol, finn, francia, holland, latin, német, olasz, orosz) és kisszakként a lengyelt. Emellett fontos területe az emberi kultúrának a latin műveltség is, évről évre vannak nagyon magas pontszámmal beérkező érdeklődő hallgatók a latin szakunkra is.

Keményfi Róbert dékán

Fontos ugyanakkor az angol mellé egy kisebb kultúra ismerete, népszerű ezért a finn, a holland, illetve erősödik a francia, az olasz, a német és az orosz szak is. A nemzeti kultúrák, a történelem, a néprajz, a magyar tanár szak, illetve a művelődésszervezés igen népszerű, de az alkalmazott társadalomtudományok, a szociológia, a filozófia, a kommunikáció is sok hallgatót vonz. A BTK-ra, amely fontos érettségi tárgyakat – magyar, történelem, idegen nyelv – oktató leendő pedagógusokat is képez, kizárólag emelt szintű érettségi birtokában lehet felvételt nyerni.

– A kar nagy erőssége a magasan képzett oktatógárda. Nyolc akadémikusunk van, akadémiai doktori fokozattal büszkélkedhet csaknem valamennyi professzor, a docensektől megköveteljük a habilitációt, illetve, a tanársegédeket leszámítva, mindenkinek megvan a PhD-fokozata. El is várjuk az oktatóinktól, hogy bizonyos idő alatt szerezzék meg a tudományos minősítést

– sorolta Keményfi Róbert.

További vonzerőt jelent az is, hogy a Bölcsészettudományi Kar az egyetem Főépületében működik, amely eleve jó adottságokkal, kifejezetten felsőoktatás céljára épült, ahol elérhető közelségben van a könyvtár, a kollégium, a menza, a különböző sportolási és kulturális lehetőségek, és ahol lehetőség nyílik találkozni a különböző karok hallgatóival.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
A tartalékos DEAC itthon tartotta a két pontot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.