Hirdetés

Karrierlehetőségeket kínáltak a Debreceni Egyetemen

unideb.hu

2019.11.28. 17:46

Karrierlehetőségeket kínáltak a Debreceni Egyetemen
unideb.hu

Több száz hallgató vett részt a programon.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar 23 ipari partnere várta előadásokkal és standokkal a kar hallgatóit a 9. Szakmai Napon november 27-én. A rendezvényen a diákok megismerhették a cégek elvárásait és az általuk kínált karrierlehetőségeket - írja az unideb.hu.

A repülőgépiparban elérhető karrierlehetőségekről, az élelmiszeripar vezérléstechnikai és automatizálási kihívásairól, a generikumokról és szilárd gyógyszerformákról is hallhattak, akik szerdán ellátogattak a Természettudományi és Technológiai Kar Szakmai Napjára.

- A rendezvény a partnervállalatokkal történő kapcsolattartást is szolgálja. A hallgatók az előadások során megismerhetik a cégek profilját, elvárásaikat, illetve az általuk kínált karrierlehetőségeket. Ez nemcsak a végzés előtt álló diákoknak hasznos, hanem az alsóbb évfolyamosoknak is, hiszen ma már nem diplomával a kézben kezdik az álláskeresést. Jobb minél hamarabb tudni, hogy milyen képességek és kompetenciák számítanak az adott szektorban – fogalmazott Kun Ferenc.

A rendezvény során a Kémiai épület három nagy előadótermében tartották prezentációikat a villamosipar, a vegyipar, valamint a földtudomány és alkalmazott matematika területén dolgozó vállalatok a több száz hallgatónak. A földszinti folyosó standjainál a diákok megismerhették a vállalatok egyes műszereit, az általuk használt technológiát, valamint kérdéseikre részletes felvilágosítást kaphattak a cég munkatársaitól.

Szóljon hozzá!

Hirdetés