Hirdetés

Hirdetés

Az első nyolcszázban a debreceni mérnökképzés

unideb.hu

2019.10.16. 15:37

Az első nyolcszázban a debreceni mérnökképzés
Rengeteget energiát fordítanak a műszaki képzés versenyképességére (Fotó: Unideb.hu)

Neves brit felsőoktatási rangsorkészítő vette számba az egyetemeket.

Hirdetés

Hirdetés

A legjobb magyar felsőoktatási intézmények között van a Debreceni Egyetem a Times Higher Education legfrissebb tudományterületi ranglistáján. A DE – a BME-vel együtt – a 601-800-as kategóriában szerepel az Engineering & Technology rangsorban.

A neves brit felsőoktatási rangsorkészítő szeptemberben adta ki globális ranglistáját, melyen a Debreceni Egyetem a harmadik helyen végzett a magyar felsőoktatási intézmények között. A világranglista után októberben és novemberben tudományterületi rangsorait publikálják, ezek ugyanazon a 13 részletesen kalibrált teljesítménymutatón alapultak, amelyet a globális elemzésnél is használtak – írja az unideb.hu.

– Az elmúlt években a Debreceni Egyetem rengeteget energiát fordított rá, hogy műszaki képzései országos szinten is versenyképesek legyenek, s megfeleljenek a térségbe érkező, legkorszerűbb technológiát alkalmazó iparvállalatok által támasztott igényeknek. Ennek a munkának az eredménye olvasható ki a most megjelent rangsorban – fogalmazott Pintér Ákos általános rektorhelyettes.

Debreceni Egyetemmérnökképzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.