Hirdetés

Remek ötlettel állt elő a Debreceni Egyetem két hallgatója

unideb.hu

2018.11.08. 18:21

Remek ötlettel állt elő a Debreceni Egyetem két hallgatója
Fotó: unideb.hu

Hiánypótló sorozat informatikusoknak.

Hirdetés

Hirdetés

A legújabb informatikai technológiákat és módszereket ismerhetik meg azok a hallgatók, akik ellátogatnak a Step Into Meetups előadás-sorozat rendezvényeire a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. A novemberi előadáson a mobilprogramozás rejtelmeibe vezették be az érdeklődőket.

Nehéz naprakésznek maradni egy olyan dinamikusan fejlődő szakmában, mint az informatika – épp emiatt hívták életre az Informatikai Kar mesterszakos hallgatói a Step Into Meetups című rendezvénysorozatot.

Országszerte több szakmai konferencián jártunk, és más intézményekben is tapasztaltuk, hogy ilyen kötetlen, de mégis szakmai találkozókon mutatják be a legújabb technológiákat az informatikus hallgatóknak. Debrecenben többféle meetupot szerveznek rendszeresen, elhatároztuk, hogy mi indítunk egyet itt az egyetemen belül. Ötletünkkel megkerestük a kari vezetést, ők pedig pozitívan fogadták a kezdeményezést – mondta el a hirek.unideb.hu-nak az egyik alapító Bagossy Attila programtervező informatikus mesterszakos hallgató.

A fiúk számára fontos volt, hogy a legújabb technológiákat és eszközöket mutassák be, ugyanakkor ne legyen szükség többéves szakmai tapasztalatra ahhoz, hogy valaki megértse az előadásokat.

- Ez egy nagyon érzékeny terület, hiszen az egyetemi képzéseknél nincs lehetőség a folyamatosan változó, akár havonta megjelenő újabb bővítményekkel, szoftvercsomagokkal ismerkedni. A szakmai napokon IS inkább az átfogó, illetve a vállalatspecifikus témák jelennek meg. Ezért már a kezdetektől tisztában voltunk vele, hogy ez egy hiánypótló rendezvény lesz a kar életében. Ennek megfelelően az előadások témáját, illetve szakmai szintjét is próbáltuk úgy meghatározni, hogy az alapképzésben résztvevő, de jelentős szaktudással még nem rendelkező hallgatók is tudjanak profitálni belőlük – fejtette ki Tóth Róbert. A programtervező informatikus mesterszakos hallgató kitért rá, hogy az első, októberi előadás témájának a webes technológiákat választották, mivel a szerveroldali webfejlesztés hangsúlyos terület a kar képzéseiben.

- Ennek a napjainkban rendkívül népszerű eljárásnak az a legfontosabb sajátossága, hogy a fejlesztő nemcsak azt tudja, hogy miként lehet leprogramozni egy alkalmazást, hanem fel is tudja telepíteni a felhőbe – magyarázza Bagossy Attila. A mesterszakos hallgató hozzátette: terveik szerint tavasszal is folytatódik a sorozat.

- Az a célunk, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, ahol a programfejlesztést szenvedélyüknek érző, azt az egyszerű munkánál, pénzkereseti lehetőségnél többnek tekintő hallgatók találkozhatnak. Ezen keresztül kialakulhat egy olyan kapcsolati háló, amely a végzést követően akár a szakmai kérdések megválaszolásához, vagy az elhelyezkedéshez is segítséget nyújthat – fogalmazott Bagossy Attila.

Az Informatikai Kar és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének támogatásával megvalósuló programsorozat következő rendezvénye december 5–én lesz, bővebb információ a Step Into Meetups Facebook-oldalán.

Sajtóiroda - TPL

Debreceni Egyeteminformatikusképzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.