Hirdetés

Az NI nem viccel, ha a mérnökképzés a tét

Cívishír

2018.09.17. 20:50

Az NI nem viccel, ha a mérnökképzés a tét
Ilyen előnyökkel jár az NI és a Debreceni Egyetem együttműködése (Fotó: NI Hungary Kft.)

A debreceni villamosmérnöki alapképzés országosan már a BME után következik.

Hirdetés

Újabb jelentős, ezúttal 34 millió forint értékű eszközadománnyal támogatja a debreceni oktatást, azon belül a korszerű villamosmérnöki képzést az NI Hungary Kft.

Az amerikai tulajdonú debreceni cég ügyvezetője, dr. Ábrahám László az alkalomból tartott szeptember 17-i sajtótájékoztatón emlékeztetett, az elsők között kapcsolódtak be a Debreceni Egyetem mérnökképzésébe.

– A munkatársaim több mint 10 éve oktatnak a műszaki és az informatikai karon, illetve 2009-ben útjára indítottuk az NI mentor programját, hogy minél több fiatal figyelmét hívjuk fel a mérnöki pálya szépségére. A munka gyümölcse beérni látszik és ma már egyre több olyan mentorált diák dolgozik nálunk, aki a Debreceni Egyetem mérnökszakának elvégzése után a csapatunkat erősíti – mondta az ügyvezető.

Azt is sikerült elérni – tette hozzá –, hogy a villamosmérnök alapképzésben rendkívül népszerű vált az NI ipari alkalmazás laboroktatás. – 2016-ban még csak 9, idén szeptemberben már 32 villamosmérnök és mérnökinformatikus hallgató élt ezzel.  

Emelkedő létszám

Dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja arról beszélt, hogy a National Instruments munkatársai személyesen is bekapcsolódnak a Debreceni Egyetem Villamosmérnöki Tanszékének munkájába és az iparban használt lehető legkorszerűbb eszközökkel és módszerekkel támogatják a mérnökképzést.

– Ennek köszönhetően a diákok ipari alkalmazás szinten sajátíthatják el a méréstechnikát, a LabVIEW programozást, az elektronika és digitális technikát, valamint a mikrokontrollerek alkalmazástechnikáját. A villamosmérnöki képzésünk színvonala kiemelkedő, a hallgatói létszám folyamatosan emelkedik és a versenyképesség megőrzése érdekében a Debreceni Egyetem már 30 céggel alakított ki együttműködést. Ebben a klaszterben az NI az egyik legfontosabb partner – hangsúlyozta.

Elhangzott, a kar laboratóriumait hamarosan 75 millió forint értékben fejlesztik. A felsőoktatási rangsorban a minőségi mutatókat tekintve a debreceni villamosmérnöki alapképzés országosan a BME után, a második helyen áll, ez pedig komoly siker..

Debreceni EgyetemvillamosmérnökNI Hungary Kft.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.