Hirdetés

Felmondták a leckét az ösztöndíjért

Unideb

2018.06.18. 18:28

Felmondták a leckét az ösztöndíjért
A tíz szekcióban zajlott konferencián (Fotó: Debreceni Egyetem)

Majdnem 400 millió forintnyi támogatásért dolgoztak meg a Debreceni Egyetemen.

Hirdetés

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) sikeres pályázatainak keretében megvalósult kutatások eredményeiről adott számot hétfőn 175 nyertes pályázó a Debreceni Egyetem konferenciáján. A 2017/18-as tanévben az egyetem 213 nyertes pályázója – alap- és mesterszakos hallgatók, doktoranduszok, doktorjelöltek, oktatók és kutatók – öt, illetve tíz hónapon keresztül részesült különböző összegű ösztöndíjban, összesen 377 millió forint értékben – írja az Unideb.hu.

Támogatás és tér a bemutatkozásra

A konferencia tíz szekcióban zajlott az agrár-, a bölcsészet, az orvos- és egészségtudomány, valamint a társadalom- és természettudományok témakörében. Az előadók – a 10 hónapra, illetve a 2. félévre 5 hónapra ösztöndíjat szerzők – a tudományterületek jeles professzorai, oktatói előtt adtak számot eddig elért eredményeikről. 

– Fontos az egyetem számára, hogy támogatást és egyben teret, bemutatkozási lehetőséget is nyújtson azoknak a fiataloknak, hallgatóknak, oktatóknak egyaránt, akik komoly kutatómunkát folytatnak. Hiszen ők azok, akik a közeljövőben itthon és nemzetközi szinten is a tudományos élet utánpótlását jelenthetik – mondta Csernoch László tudományos rektorhelyettes.

– Januárban már bemutatkozhattak eredményeikkel azok, akik az első félévre nyertek támogatást, a mostani előadássorozattal pedig valamennyi sikeres pályázónk lehetőséget kapott kutatásai ismertetésére – fogalmazott Varga Zsolt tudományos igazgató. Az intézmény ÚNKP-koordinátora hangsúlyozta: természetesen a következő tanévben is lesz lehetőség a pályázati forrás elnyerésére.

A jelentkezési határidő májusban lejárt, jelenleg a benyújtott pályaműveket értékelik. Az, hogy kik, milyen időtartamra és mekkora összeget nyertek, júliusban derül ki.

Debreceni EgyetemÚj Nemzeti Kiválóság Program

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.