Hirdetés

Sebészeti beavatkozás magzati korban?

Cívishír

2018.05.14. 18:58

Sebészeti beavatkozás magzati korban?
A technológiai haladás eredményeként egyre nagyobb számban észlelik az orvosok az átlagostól eltérő magzati fejlődést (Illusztráció: Pixabay)

Az idejében felismert probléma orvosolható. De súlyos kérdések adódnak. A Debreceni Egyetem osztályvezető orvosa beszél róla.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.05.16. 17:00

  • Helyszín

    Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó utca 30.)

A szervezett egészségügyi ellátásnak és a fejlődő képalkotó technikáknak köszönhetően napjainkban egyre nagyobb számban észlelik az orvosok az átlagostól eltérő magzati fejlődést.

A megjeleníthető morfológiai eltérések komoly szakmai felelősséggel járnak: vajon van-e, lesz-e befolyással a fejlődő magzat számára a kiszűrt elváltozás? Ezt a kérdéskört járja körbe „Túl az Óperencián… – prenatális diagnosztika és gyermeksebészet a XXI. században” című előadásában Sasi Szabó László. 

– Természetesen nem csupán sebészeti jellegű anomáliák adódhatnak, ezért elsősorban a gyermeksebészeti kórképek felismerhetőségéről, a terhesség alatti teendőkről, a prenatális szakmák közötti konzultáció lehetőségeiről adok tájékoztatást, kitérve a felismerés korlátaira, az elhamarkodott diagnózisalkotás veszélyeire, de emellett a centralizált ellátás fontosságát is szeretném kihangsúlyozni – mondta az unideb.hu portálnak a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermeksebészeti Osztályának vezetője.

Az előadás során az érdeklődők megismerkedhetnek egy konkrét gyermeksebészeti kórkép vizsgálatával is, elsősorban a felismerhetőség és a korrigálhatóság tükrében, valamint a jelenleg Európában még csak néhány centrumban művelt, magzati korban végzett sebészeti beavatkozásokról is hangzanak el értékes információk.

A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának hagyományosan a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltja ad otthont, ezúttal május 16-án, szerdán 17 órától.
Debreceni EgyetemScience Café

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.